Bergbeklimmen

Bergbeklimmen kan je beschouwen als dé moederdiscipline van de klim- en bergsport. Tijdens een beklimming heb je immers de kans om actief te zijn in verschillende bergsportdisciplines: zowel bergwandelen (aanloop) als rots- en ijsklimmen kunnen aan bod komen. Bergbeklimmen is een totaalpakket van fysieke uitdaging, techniek, planning en natuurbeleving!

De opleiding tot zelfstandig bergbeklimmer heeft 4 niveaus en wordt aangeboden in stagevorm. Afhankelijk van je motivatie, voorkennis en leergierigheid kun je snel op een veilige manier je eerste  beklimmingen zelfstandig uitvoeren. Om je kennis te verruimen kun je je bijkomend verdiepen in 1 van de interessante workshops.

Ben je een gevorderde bergbeklimmer en wil je leren hoe je een groep begeleidt naar de top en alpiene technieken aanleert? Dan kun je je inschrijven voor de kaderopleiding Instructor Alpine Climbing.

Voor de gediplomeerde stageleiders worden ook regelmatig bijscholingen aangeboden.

 
Volg een KBF-opleiding tot zelfstandig bergbeklimmer

Bergbeklimmen is techniek, fysieke uitdaging, planning & één-zijn met de natuur. Zet je eerste stappen als bergbeklimmer met een KBF-opleiding! #klimmenbergenfun #wijdelenjouwpassie

Posted by Klim- en Bergsportfederatie on Wednesday, March 14, 2018

Promotiefilm in samenwerking met Videoman