Sportklimmen

Sportklimmen kan je in één van de vele klimzalen die Vlaanderen rijk is en heeft de laatste jaren veel aan populariteit gewonnen. Het is doel is om met specifieke klimtechnieken een route te klimmen, waarbij onderscheid gemaakt wordt tussen boulderen en lengteklimmen. Bij boulderen klim je kortere, lagere routes met enkele dikke matten als beveiliging, terwijl een lengteklimmer zo hoog mogelijk wil klimmen, gezekerd door een touw. 

Heel wat klimzalen bieden opleidingen veilig klimmen aan en passen daarbij het systeem van de klimvaardigheidsbewijzen toe. Indoor kan je de klimvaardigheidsbewijzen 'Indoor toprope' (KVB1) en 'Indoor voorklimmen' (KVB2) behalen.

Bovendien kan je in de meeste klimzalen klimtrainingen volgen: op weekavonden, in het weekend en tijdens de vakantie, als een meerdaagse stage. Tijdens deze trainingen ligt de klemtoon op de verbetering van je klimtechniek en het verhogen van je eigen niveau. Een overzicht van de clubs en klimzalen die sportklimmen aanbieden kan je vinden via onderstaande links.