AANPASSINGEN IN VERZEKERINGSPOLIS 2018

AANPASSINGEN IN VERZEKERINGSPOLIS 2018 (kosten buitenland)

KBF kreeg bericht van haar Oostenrijkse makelaar dat er vanaf 1 januari 2018 enkele aanpassingen zullen zijn voor de kosten gemaakt in het buitenland.

1. Een KBF-lid is niet verzekerd in Arctische gebieden, dit wordt omschreven als “ten noorden van de noordpoolcirkel, of ten zuiden van de zuidpoolcirkel”. Concreet wilt dit zeggen dat "gebieden boven de noordpoolcirkel” in Noorwegen, Zweden, Finland, Canada, Rusland, Ijsland, Groenland en Alaska niet meer gedekt zijn. Kijk hier voor een duidelijke kaart van de gebieden boven de noordpoolcirkel.

2. Volledige uitsluiting voor Arctisch gebied en Groenland
In het verleden was er geen dekking voor "opsporing en redding" en "repatriëring", maar vanaf 01.01.2018 ook niet meer voor medische behandeling.

3. Extra verzekering afsluiten voor beklimming boven 6000m 
In het verleden vielen de zogenaamde "trekking-peaks" (= “one-day-attempts” = basiskamp – top – basiskamp) wel onder de dekking.
Vanaf 2018 zijn “one-day-attempts” niet meer opgenomen in de KBF-verzekering!
Mogelijkheid bestaat om een uitbreiding “hoger dan 6000m” te nemen, maar dit kan niet meer alleen voor de dag van de beklimming, d.w.z dat de gehele duur van de reis moet verzekerd worden ook al doe je slechts een "one-day-attempt".
Voor meer info betreffende uitbreiding "hoger dan 6000m" neem contact met verzekeringen@kbfvzw.be