Anak Verhoeven en Simon Lorenzi grijpen Belgische titel

Foto: Michaël Timmermans

Op zondag 23 april vond het Belgisch kampioenschap lead plaats in klimzaal Klimax in Puurs. Anak Verhoeven en Simon Lorenzi maakten hun favorietenrol waar en grepen de titel van Belgisch kampioen in de discipline lead. Voor het eerst maakte ook paraklimmen deel uit van het BK. 

Tien vrouwelijke atletes gingen de strijd aan voor de titel van Belgisch kampioene, maar het was Anak Verhoeven die voor het vijfde jaar op rij de overwinning verzilverde. Huidig Belgisch kampioene bij de junioren, Celine Cuypers, behaalde de tweede plaats, gevolgd door Laure-Anne Stevens. 

Huidig wereldkampioen bij de junioren, Simon Lorenzi, ging aan de haal met de Belgische titel. De tweede plaats gaat naar Loïc Timmermans, gevolgd door Nicolas Collin die op 18 maart nog kampioen werd bij de junioren. Simon Lorenzi zet niet alleen in de klimzaal maar ook op de rotsen sterke prestaties neer. Zo klom hij op 15 april de mythische 9a route “Action Directe” in de Duitse regio Frankenjura. Lorenzi is de eerste Belg die erin geslaagd is om deze route te klimmen. 

Bij de veteranen kaapte Steven Carpoen de titel weg, gevolgd door Eric Berthe en Daneau Nicolas. 

Paraklimmen maakte voor het eerst deel uit van het Belgisch kampioenschap. Vijf atleten namen deel in vijf verschillende categorieën: Kévin Leveque, Tristan Stenuit, Frederik Leys, Pavitra Vandenhoven en Elodie Orbaen, huidig wereldkampioene in de categorie RP3.  

De volledige wedstrijdresultaten vind je hier. Bekijk hier de fotoreportage.

Alle winnaars BK Lead 2017

Foto: Michaël Timmermans