Brons voor Anak Verhoeven, vijfde plaats voor Loïc Timmermans

Foto: Eddie Fowke, IFSC

Tijdens de tweede wedstrijd van de World Cup Lead in het Franse Chamonix zetten de Belgen opnieuw sterke prestaties neer. Anak Verhoeven behaalt voor de tweede keer dit seizoen een bronzen medaille. De Brusselse Loïc Timmermans (22) stootte voor het eerst door naar de finale van een World Cup Lead en eindigt op de vijfde plaats. 

De tweede World Cup Lead wedstrijd vond 12 en 13 juli plaats aan de voet van de Mont Blanc in het Franse Chamonix. Een uitzinnig publiek moedigde de beste internationale sportklimmers aan naar de top.

Opnieuw brons voor Anak Verhoeven

In de finale bij de dames zien we opnieuw de topfavorieten Janja Garnbret, Jain Kim en Anak Verhoeven. Ze slagen er alle drie in om de finaleroute uit te klimmen, maar het zijn de resultaten van de halve finale die de winnaar aanduidt. Het goud gaat opnieuw naar de Sloveense Janja Garnbret die haar foutloos parcours dit seizoen verder zet, gevolgd door de Koreaanse Jain Kim en Anak Verhoeven. 

Helaas slagen de Belgische dames Chloé Caulier en Celine Cuypers er niet in om zich te kwalificeren voor de halve finale zoals in de vorige World Cup wedstrijd in Villars. Chloé eindigt op de 33ste plaats, Celine op de 35ste plaats. 

Eerste finale voor Loïc Timmermans 

Bij de heren klimt de Belg Loïc Timmermans een schitterende halve finale. Met een gedeelde tweede plaats weet hij zich voor de eerste keer in zijn carrière te plaatsen voor de finale van een World Cup Lead. In de finale valt hij op amper enkele bewegingen van de top en eindigt op de vijfde plaats. Het goud gaat naar de Italiaan Marcello Bombardi, gevolgd door de Japanse atleten Keiichiro Korenaga en Yuki Hada. 

De andere Belgische heren slagen er niet in om zich te kwalificeren voor de halve finale. Sebastien Berthe eindigt op de 44ste plaats, Nicolas Collin 45ste, Simon Lorenzi 50ste en Louis Debrulle 79ste. 

Op de agenda 

De volgende wedstrijd van de World Cup Lead vindt plaats op 28 en 29 juli in het Franse Briançon. Van 21 tot 23 juli vinden ook de World Games plaats in Wroclaw, Polen. Anak Verhoeven is de enige Belgische klimster die zich wist te kwalificeren voor de Wereldspelen. 

Herbekijk de finale van de World Cup in Chamonix hier