'Girl power' in het nieuwe Klim- en Bergsport Magazine

Foto: Hesam Hosseini

"Vrouwen in de bergen", dat is het thema van de nieuwe uitgave van Klim- en Bergsport Magazine. Redacteur Mark Sebille werpt een blik op de geschiedenis van de Alpenclub(s) en hoe vrouwen streden voor hun plaatsje in de bergen. Verder zoomt hij in op twee opmerkelijke vrouwen: Wanda Rutkiewicz, voor velen de grootste allround alpiniste, en Françoise Rébuffat, "vrouw van" die andere Rébuffat. Redactrice Celien Souvagie sprak met Amelie Gistelinck, de enige vrouwelijke deelneemster aan Mount Coach Academie. En dat de strijd nog niet achter de rug is, getuigen Sima en Nasrin uit Iran. 

Verder vind je in dit nummer ook prachtige reisverslagen van de Peter Habeler Runde, de beklimming van de Ama Dablam, en krijg je allerlei tips om blessurevrij te bergen in te gaan. Kortom, 68 pagina's leesvoer om het nieuwe bergsportseizoen goed in te zetten! 

Wist je dat Klim- en Bergsport Magazine bedacht en geschreven wordt door een team van vrijwillige redacteurs? Ook jij kunt deel uitmaken van onze redactie! Nieuwsgierig? Neem dan zeker een kijkje op deze pagina of contacteer redactieverantwoordelijke Reginald Roels via reginald@kbfvzw.be.