Woensdag 30 mei: première ‘Mountain’ in Antwerpen

 

CINEMIEN en Klim- en Bergsportfederatie presenteren op woensdag 30 mei de première van de documentaire ‘Mountain’: een adrenalinestoot van ongeziene schoonheid. Een film voor bergliefhebbers die je op groot scherm moét zien!

 

Over Mountain

Mountain is een meeslepende ode aan de bergen, gebaseerd op het boek “Mountains of the Mind” van Robert Macfarlane. Oscarwinnaar Willem Dafoe voorziet de film van een plechtige voice-over en het Australian Chamber Orchestra verzorgt een meeslepende klassieke score.

Naast een filosofische mijmering over de Westerse fascinatie voor bergen, biedt deze documentaire ook een stevige portie superieur camerawerk. Een legertje helikopters, drones en actioncams brengen allerlei beklimmingen in beeld zoals nooit tevoren.

De documentaire is het werk van de Australische regisseuse Jennifer Peedom, die je misschien kent van de documentaire ‘Sherpa’ (2015). Ook alpinist en cameraman Renan Ozturk werkte mee aan de film.

 

Première praktisch

  • Woensdag 30 mei 2018 om 20:00 uur
  • Cinema Cartoon’s, Kaasstraat 4-6 in Antwerpen
  • Bestel je ticket online 
  • Bekijk het Facebookevent 

Geen tickets voor de première kunnen bemachtigen? Vanaf 30 mei is Mountain te zien in Cinema Cartoons Antwerpen, Lumière Brugge, Cinema Vendôme en Cinema Aventure in Brussel, Studio Skoop in Gent en Cinema Zed in Leuven. 

Laatst aangepast
15 mei 18