Activiteiten in de omgeving van de Vennhütte

De Vennhütte is de uitgelezen uitvalsbasis voor allerlei avonturen in de vallei van de Our, een erg charmante regio in het uiterste zuidoosten van ons land. 

 

Wandelen 

Alleen al vanuit de gemeente Burg-Reuland kun je meer dan 300 kilometer wandelen langs goed bewegwijzerde wandelpaden. Vanuit de Vennhütte kun je drie luswandelingen maken: 

 • Plezierwandeling nr. 9 Burg-Reuland, 12 km - hoogteverschil 300 m, meer informatie 
 • Plezierwandeling nr. 2 Ouren, 9 km - hoogteverschil 190 m, meer informatie
 • Wandeling "een top bereiken", 6 km - geschikt voor kinderen, meer informatie (doorklikken naar brochure 'Kids on tour') 

 

GR 56 'Cantons de l'Est et parc naturel "Hautes Fagnes - Eifel"'

De GR 56 is één van de oudste GR-paden in ons land en verbindt de Oostkantons, Hoge Venen en de Eifel. In tegenstelling tot andere GR-paden is de GR 56 een rondwandeling met een totale lengte van 168 kilometer, met 84 kilometer aan varianten en verbindingen. De route start 'officieel' in St. Vith, maar het is prima mogelijk om de route te starten in Burg-Reuland. 

 

Fietsen

De Belgische Oostkantons zijn een uitgelezen bestemming voor sportieve fietsers. Vanuit de Vennhütte kun je vier aangeduide mountainbiketochten fietsen. Meer informatie over deze mountainbiketochten vind je in de brochure “De mooiste MTB-toeren”, gratis verkrijgbaar in de Vennhütte of Tourist Info Reuland-Ouren. 

 • MTB-tocht 'berg en dal', 13 km - 250 hm 
 • MTB-tocht 'Ulftalroute', 19 km - 350 hm 
 • MTB-tocht 'Tweelandenroute', 32 km - 750 hm, meer informatie
 • MTB-tocht 'St. Vith - Ouren - St. Vith', onderdeel van 'de grote tocht', 60,2 km - 1168 hm, meer informatie

 

Vennbahn 

Meer dan een eeuw lang was de Vennbahn de verbinding tussen Duitsland en het noorden van Luxemburg. Intussen is de oude spoorlijn getransformeerd tot een fietspad dat deel uitmaakt van het RAVeL-netwerk.

Het 125 km lange fietspad verbindt Aken (Duitsland) met Troisvierges (Luxemburg) en doorkruist Burg-Reuland. Het is één van de langste routes in Europa langs een oude spoorwegbedding. Meer informatie vind je hier.

 

Routeplanner 

Dankzij een uitgebreid netwerk aan fiets- en wandelknooppunten is het erg eenvoudig om je eigen tocht samen te stellen. Surf naar go.eastbelgium.com, selecteer jouw gewenste activiteit en klik Burg-Reuland aan als uitvalsbasis. Op een boogscheut van de Vennhütte vind je de volgende knooppunten: 

 • Knooppunt 33: wandelen
 • Knooppunt 175: fietsen

Tenslotte kun je de geplande route downloaden als GPX-bestand en op je GPS-toestel installeren. Heb je geen GPS-toestel? Dan kun je de route downloaden op je smartphone via de app 'Go Eastbelgium', gratis verkrijgbaar voor Android en iOS.

 

Met kinderen 

Ook voor gezinnen met (jonge) kinderen valt er heel wat te beleven rond de Vennhütte. Samen met de kinderen kun je een 6 km lange fotozoektocht maken in de omgeving van Burg-Reuland. Kaarten zijn gratis te verkrijgen in de Vennhütte of de Tourist Info Reuland-Ouren. Correct ingevulde kaarten worden in de Tourist Info beloond met een kleine verrassing! 

Meer inspiratie voor avonturen op kindermaat vind je in de brochure ‘Kids on tour’. In deze brochure vind je 11 kindvriendelijke wandelingen of fietstochten.

Een bezoek aan de Middeleeuwse burchtruïne, waaraan Burg-Reuland haar naam ontleent, mag niet ontbreken. De huidige ruïne heeft een grote van 55 op 65 meter en werd volledig gerestaureerd. Allerlei voorwerpen, documenten, zegels,... die gevonden werden tijdens de opgravings- en restauratiewerken kun je bekijken.

 • Toegang is gratis
 • De burcht is het hele jaar toegankelijk
 • Openingstijden van het informatiepaviljoen zijn afhankelijk van het seizoen
 • Meer informatie

 

Laatst aangepast
14 juni 18