Rotsbeheer / Belgian Rebolting Team

Rotsbeheer

Rotsmassieven in België

In het zuiden van België vind je tientallen klimgebieden: van rotsen die amper 20 meter hoog zijn, tot multi-pitch routes van meer dan 100 meter lang. Je vindt er routes van alle niveaus die bovendien goed uitgerust zijn met modern materiaal.

Vrijwel alle klimgebieden bevinden zich op privéterrein of maken deel uit van een beschermd natuurgebied. Daarom sluit de Klim- en Bergsportfederatie overeenkomsten met de verschillende eigenaren van deze rotsmassieven zodat de leden van de KBF er kunnen klimmen. Een deel van de lidmaatschapsbijdrage gaat dan ook naar de huur en het onderhoud van deze rotsen.

Daarnaast sluit de KBF ook overeenkomsten met andere beheerders zoals de Club Alpin Belge (CAB) en de Union Belge de Spéléologie (UBS).

 

Belgian Rebolting Team

Logo Belgian Rebolting TeamHet Belgian Rebolting Team – kortweg BRT – zorgt ervoor dat de Belgische klimgebieden steeds in topconditie zijn. In samenwerking met de Klim- en Bergsportfederatie onderhouden deze vrijwilligers de bestaande klimgebieden en richten ze nieuwe massieven in. Zo maken ze de rotswanden schoon, installeren standplaatsen, leggen paadjes aan, werken nieuwe routes uit, enzovoort.

Het Belgian Rebolting Team is momenteel actief in twaalf klimgebieden: YvoirHottonComblain la TourMozetDurnalPont à LesseAnhéeFlône, Burnot, Olloy, Spontin en Maizeret. En daar komen wellicht nog nieuwe massieven bij!

Er zijn een tiental teams actief bij het Belgian Rebolting Team: 

 

Draag jouw steentje bij!

Het beheer van de rotsmassieven steunt op de inzet van vrijwilligers, en dat zijn er nooit genoeg! Heb jij interesse om jouw steentje bij te dragen? Neem dan contact op met de KBF via rotsen@kbfvzw.be of contacteer de verantwoordelijke in jouw club.

De Klim- en Bergsportfederatie organiseert jaarlijks een (vrijblijvende) kennismaking met alle aspecten van rotsbeheer. Hou onze website in de gaten voor 'collectieve werkdagen'.  

Wil je weten wanneer het Belgian Rebolting Team actief is op de rotsen? Bekijk de volledige kalender hier

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit de rotsen? Volg het Belgian Rebolting Team op Facebook

 

MEER WETEN OVER BELGIAN REBOLTING TEAM? DIT WEBINAR HELPT JOU OP WEG!

Op de KBF-Youtubepagina vind je voor elk discipline verschillende interessante video's en webinars.

Laatst aangepast
17 februari 22