Bergbeklimmen

Bergbeklimmen kan je beschouwen als dé moederdiscipline van de klim- en bergsport. Tijdens een beklimming kun je immers actief zijn in verschillende disciplines van de bergsport. Alpinisme is een totaalpakket van fysieke uitdaging, techniek, planning en natuurbeleving.

De opleiding tot zelfstandig bergbeklimmer heeft 4 niveaus en wordt aangeboden in stagevorm. Om je kennis te verruimen kun je je bijkomend verdiepen of je kennis opfrissen door het volgen van interessante workshops en webinars.

Ben je een gevorderde bergbeklimmer en wil je graag je passie overbrengen op anderen door het begeleiden van stages? De sportkaderopleiding Instructor Alpine Climbing (IAC) wordt ongeveer tweejaarlijks ingericht door vzw Bergsportschool, het start met een ingangs- en selectieweekend in september, vervolgens een tiental lesdagen gespreis over najaar en voorjaar, om af te ronden met een 10-daagse buitenlands gedeelte in de zomer onder leiding van berggidsen. Wil je je optimaal voorbereiden of net ondervinden of sportkader worden wel iets voor jou is? Dan kan je deelnemen aan het traject en de verfijningsstage 'Get ready for IAC'. 

Voor de gediplomeerde begeleiders biedt KBF ook bijscholingen aan.

 
Volg een KBF-opleiding tot zelfstandig bergbeklimmer

Bergbeklimmen is techniek, fysieke uitdaging, planning & één-zijn met de natuur. Zet je eerste stappen als bergbeklimmer met een KBF-opleiding! #klimmenbergenfun #wijdelenjouwpassie

Posted by Klim- en Bergsportfederatie on Wednesday, March 14, 2018

Promotiefilm in samenwerking met Videoman

 

 

BEN JIJ EEN FERVENTE LOPER? DAN IS SKYRUNNEN MISSCHIEN IETS VOOR JOU!

De Skyrun-community groeit snel aan. Meer info over dit uitdagende discipline lees je hier.

Meld je aan bij de KBF-Skyrun-community en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes binnen de sport.