Beter beslissen in de bergen

Spreker:     John Van Giels

Sessie 1&2: 10u10 - 12u40

 

JohnBio

John werkt als UIMLA international mountain leader en professioneel opleider, zowel in de bergsport als ook in andere 'hoog-risicosectoren' zoals brandweer, politie, luchtvaart en petrochemische industrie,
en spant zich in om ‘the human factor’ meer op de kaart te zetten, ook met praktische trainingen en simulaties. Hoe effectiever te leren in deze complexe materie?

Hij weet uit eigen ervaring hoe dun de grens kan zijn tussen een geslaagde bergtocht en een groot drama.

John Actie

 

Over de workshop

De grens tussen een geslaagd bergavontuur en een drama kan zeer dun zijn en wordt gemarkeerd door het nemen van allerlei beslissingen vooraf én onderweg. Daarbij speelt de factor mens een te vaak onderschatte rol… zowel de invloed van de groep als van jezelf kleuren mee de besluitvorming.

In de eerste sessie zal de lesgever op een aantal aspecten van het brede begrip ‘Human Factor’ ingaan. Dit aan de hand van praktijkvoorbeelden uit de bergsport. Met interactieve opdrachten wordt je aan het denken gezet over bergsportervaringen, afwegingen rond veiligheid en wat er  onderliggend meespeelt aan waarden, gevoelens, verwachtingen en motivatie.

In de tweede sessie wordt in kleinere groep de factor mens nog dichterbij gebracht en persoonlijk gemaakt, aan de hand van eigen cases.  In kleinere gespreksgroepen werk je rond vragen zoals: wat zijn specifieke situaties waarin je zelf of je groep aan hogere risico’s blootgesteld wordt? Welke rol spelen beslissingen daarin? Wat speelt ermee om tot die beslissingen te komen? En wat kun je met die kennis? Hoe dit toepassen?

 

Deze workshop volgen?

Schrijf je snel in, want de plaatsen zijn beperkt! 

Stel je leerrijke KBF-kaderdag samen via deze link. (Inschrijven is niet langer mogelijk wegens afgelasting van dit evenement.)

Of ga terug naar het overzicht van alle workshops & presentaties.

Laatst aangepast
27 oktober 21