Alpamayo Klim Club vzw

Alpamayo Klim Club vzw

Beringen

De Alpamayo is de mooiste berg ter wereld om te beklimmen, Alpamayo Klim Club VZW werkt vanuit de mooiste klimzaal van Limburg en omstreken. De klimzaal is opgetrokken in de vroegere elektriciteitscentrale van de mijngebouwen in Beringen, wat meteen het unieke karakter aan dit klimcentrum geeft.

De zaal bestaat uit een lengtezaal die in 2 gesplitst is, een leadzone van 13 meter en een tweede deel met een maximum hoogte van 18 meter. De totale klimoppervlakte is 1300 m² en er zijn 60 touwen ter beschikking. Je kan er ook naar hartelust  voorklimmen want de volledige zaal is hiervoor uitgerust met de nodige ankerpunten.

Naast de lengtezaal bevindt zich in het achterste gedeelte van de elektriciteitshal de boulderzaal, die zich tussen de oude machines van de mijn slingert. De totale oppervlakte van de boulderzaal is momenteel 400 m². Wanden van 3,8 tot 5 meter hoog kunnen beklommen worden.

Klimmers van alle strekkingen, beginners tot gevorderden vinden hun gading in de klimzaal. De Alpamayo Klim Club VZW zet zich in om al deze klimmers op hun gemak te stellen en voorziet ook de nodige opleidingen voor de klimmers, gaande van Start-to-Climb, tot jeugdtrainingen en wekelijkse trainingen voor volwassenen. Alpamayo Klim Club VZW biedt ook de cursus KVB1 en KVB2 aan, zodat iedereen veilig kan leren voorklimmen in de zaal.

Na het klimmen kan je genieten in de gezellige bar die zich op 7 meter hoogte bevindt. Door de plexi klimwanden, die vooral bij de allerkleinsten populair zijn, heb je een geweldig zicht op de zaal en kan je de verschillende routes nog eens bespreken tussen pot en pint. Je kan er ook een kleine versnapering krijgen, zodat je voldoende energie hebt voor de volgende uitdaging.

Aanbod

Klimtrainingen, KVB1 en KVB2, klimzaal

Contactpersoon
Jan Larosse
Voorzitter
Krist Mechelmans
Secretaris