Diversiteit in de bergsport: G-sport

Sprekers:     Bleau, U/turn, Sport Vlaanderen

Sessie 4: 14u30 - 15u40

Moderator: Debbie Sanders

 

U/turnBio

U/Turn

Project U/TURN is een vzw voor personen met een fysieke beperking. Onze missie: mensen laten inzien dat een beperking geen beperking in het leven mag vormen. 

Dit doen we door avontuurlijke activiteiten en trektochten te organiseren in binnen-en buitenland. Avontuur voor iedereen! Onze activiteiten zijn altijd uitdagend en back to basics. Teamspirit staat centraal. De groep moet samenwerken om elke dag het einddoel te bereiken. De slechtziende deelnemer duwt de persoon in de rolstoel en de rolstoelgebruiker wordt de ogen voor de slechtziende. Niets is onmogelijk!

 

G-sport BVKBG-klimclub Bleau (Christophe Caesens)

Bij het Bleau Climbing Team streven wij er al jaren naar om iedereen welkom te heten. Wij gaan voor diversiteit en trachten zowel de allerkleinsten alsook de volwassenen in al hun facetten de kans te geven om zich positief te ontplooien in de klimzaal.

Zo hebben we een hele brede jeugdwerking (we starten al aan 2,5 jaar oud) en zitten we momenteel met meer dan 800 jeugdleden die wekelijks naar onze klimzaal komen om samen nieuwe uitdagingen te trotseren. Vanuit onze visie was er dan ook geen enkele twijfel om een G-klimwerking op te starten.

We zijn nu een 6-tal jaar bezig en merken dat onze enthousiaste bende blijft groeien. We verwelkomen intussen rond de 25 vaste clubleden, elk met hun eigen beperkingen maar ook kwaliteiten, die wekelijks hun weg naar de klimzaal vinden. We zijn heel dankbaar met zo een toffe bende te mogen samenwerken en zijn benieuwd wie we nog mogen ontvangen in de toekomst…

 

Lieve Callens, Sport Vlaanderen

Lieve Callens is consulent ‘Sporten zonder drempels’ en geeft wat meer uitleg welke doelgroepen er bestaan, hoe je een G-werking kan opstarten & op welke financiële ondersteuning je kan rekenen.
.

U/turn in actie

 

Over de workshop

In deze workshop krijg je zowel ervaringen te horen als tips hoe je zelf een G-werking kan opstarten. 

 

Deze workshop volgen?

Schrijf je snel in, want de plaatsen zijn beperkt! 

Stel je leerrijke KBF-kaderdag samen via deze link. (Inschrijven is niet langer mogelijk wegens afgelasting van dit evenement.)

Of ga terug naar het overzicht van alle workshops & presentaties.

Laatst aangepast
27 oktober 21