IJsklimmen

IJsklimmen

IJsklimmen?

Je kijkt omhoog langs de metershoge bevroren waterval. Met niet meer dan twee pikkels in de hand, een paar stijgijzers aan de voeten en de nodige veiligheidsuitrusting baan je je een weg naar boven. Een machtig gevoel!

Spreekt het ook jou aan? Via deze webinar helpen je alvast op weg met tips. Hieronder lees je verder over wat KBF te bieden heeft om ervaring en kennis op te doen!

Wat biedt de KBF voor ijsklimmers?

We helpen je, samen met onze clubs, graag op weg met een heel mooi aanbod van opleidingen, workshops & stages. Het volledige aanbod vind je in onze kalender!

Beginnersstages ijsklimmen

Tijdens de opleiding voor beginners leer je op een toegankelijke manier de technieken van het frontaal ijsklimmen. Op degelijk af te zekeren watervallen leer je de ins & outs: veilig voorklimmen met ijsbijlen en stijgijzers, standplaats bouwen en rapellen met meerdere touwlengtes.

Profiel van de ijsklimmer:

  • Enkele jaren ervaring met multipitch rotsklimmen
  • Ervaring met stijgijzers
  • Goede tot heel goede fysieke conditie (uithouding & kracht in armen & benen)

Ervaringsstages ijsklimmen

Heb je al een beginnersstage achter de rug, dan kan je verder ervaring opdoen onder begeleiding van een coach. De moeilijkheidsgraad wordt aangepast aan de deelnemers.

Begeleider worden

Als Instructor Alpine Climbing of Initiator Bergbeklimmen kan je ook bevoegdheid krijgen als begeleider en lesgever voor ijsklimmen. Daarvoor dien je  volgende opleidingen te volgen:

  • Übungsleiter Eisklettern bij de Alpenverein Akademie. Inschrijven gebeurt via een mailtje aan winter@kbfvzw.be.
  • Workshop sneeuw- en lawinekunde (basis & gevorderden) volgen bij de Klim- en Bergsportfederatie. Het workshopaanbod vind je in onze kalender!

Vragen?

Heb je nog vragen rond ons aanbod? Neem dan contact op met sporttechnisch medewerkster Debbie Sanders via winter@kbfvzw.be of 03 830 75 00.

Laatst aangepast
27 oktober 23