Bergbeklimmen

Bergbeklimmen

Bergbeklimmen kan je beschouwen als dé moederdiscipline van de klim- en bergsport. Tijdens een beklimming kun je immers actief zijn in verschillende disciplines van de bergsport. Alpinisme is een totaalpakket van fysieke uitdaging, techniek, planning en natuurbeleving.

De opleiding tot zelfstandig bergbeklimmer heeft 4 niveaus en wordt aangeboden in stagevorm. Om je kennis te verruimen kun je je bijkomend verdiepen of je kennis opfrissen door het volgen van interessante workshops en webinars.

Ben je een gevorderde bergbeklimmer en wil je graag je passie overbrengen op anderen door het begeleiden van stages? De sportkaderopleidingen initiator bergbeklimmen en instructeur bergbeklimmen worden ongeveer tweejaarlijks ingericht door de Vlaamse trainerschool. De initiator bergbeklimmen start met een ingangs- en selectieweekend in september, vervolgens een viertal lesdagen in het voorjaar en een 4-daags buitenlands gedeelte in de zomer, om af te ronden met het begeleiden van een eigen stage.

De initiator bergbeklimmen gaat tweejaarlijks door en de volgende editie start in het najaar van 2023. De instructeur bergbeklimmen start in het voorjaar van 2025.

Voor de gediplomeerde begeleiders biedt KBF ook bijscholingen aan.

 

BEN JIJ EEN FERVENTE LOPER? DAN IS SKYRUNNEN MISSCHIEN IETS VOOR JOU!

De Skyrun-community groeit snel aan. Meer info over dit uitdagende discipline lees je hier.

Meld je aan bij de KBF-Skyrun-community en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes binnen de sport. 

 

Meer weten over bergbeklimmen? Dit webinar helpt jou op weg!

Op de KBF-Youtubepagina vind je voor elk discipline verschillende interessante video's en webinars.