Klimzaal in de kijker: Black Box

2020
4
Black Box Boulder Gym

In tegenstelling tot wat de naam misschien doet vermoeden, is het in boulderzaal Black Box niet donker… In tegendeel: lichtinval genoeg in deze gloednieuwe zaal in Kortrijk!

West-Vlaanderen heeft sinds begin dit jaar ook een boulderzaal, namelijk Black Box Boulder in Kortrijk. Met de 600m² klimoppervlakte behoort ze zelfs tot één van de grootste in België. Ook buiten onze landsgrenzen is de zaal al gekend. Kortrijk ligt niet zo ver van de Franse grens, waardoor er regelmatig ook Fransen eens een bezoekje komen brengen.

Black box Boulder Gym Kortrijk

Groot gelijk hebben ze! De zaal is namelijk uitgerust met heel veel verschillende routes, op maat van elk niveau. Bovendien komen er wekelijks nieuwe routes bij. Rechte muren worden afgewisseld met overhellende vlakken. Uitdaging gegarandeerd. Boven de bar is er een afzonderlijke, grote ruimte voor kracht- en systeemtraining. De boulderzaal heeft zoals eerder gezegd een grote oppervlakte, wat er voor zorgt dat je ook nu, in coronatijden, veilig kan komen klimmen.


Wie na de inspanning even wil ontspannen kan terecht in de hippe bar of, bij mooi weer, op het terras. Plan je binnenkort een bezoekje aan de rotsmassieven? In de klimshop kan je niet alleen materiaal kopen, maar ook huren. Handig!


Black Box Boulder wordt opengehouden door nationaal routebouwers Nataleigh Bell en Jan De Smit. De zaal behoort tot dezelfde groep als klimzaal Blueberry Hill. Black Box Boulder opende haar deuren op 29 februari en moest helaas na twee weken sluiten omwille van COVID-19. Gelukkig zijn ze nu terug open en ben je van harte welkom.


Volg Black Box Boulder op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de lessen en competities die ze organiseren.

Of surf naar de website van Black Box Boulder Kortrijk.

- Tekst en foto's Lisa Viane