Materiaal en techniek

2020
4
La Sportiva Theory
 

LA SPORTIVA - Theory

'behoor jij tot de volgende generatie?'

De nieuwste aanwinst in de toch al grote La Sportiva-familie richt zich vooral tot de indoorklimmer. En dan voornamelijk tot hij/zij die gaat boulderen in zalen die routes bouwen in de 'nieuwe stijl'. Dit is klimmen op veeleer grote grepen en treden met zeer veel dynamische passen tussenin. De schoen is zeer sensitief en soepel en vormt zich als het ware rond je voet zoals ook je voet zich rond de treden zal plooien. Deze extreem goede grip zorgt wel voor een kleinere slijtvastheid. Ze is dan ook ontworpen geweest voor de Olympische Spelen, wat betekent dat je er op korte tijd zeer krachtig mee zou moeten kunnen presteren. Inclusief sterke hielkuip en een zeer grote rubber band bovenaan de schoen voor alle heel- en toehooks die je maar kunt bedenken.

Adviesverkoopprijs: 144,95 euro
Gewicht: 400 gram per paar

Vind deze klimschoen op de website van La Sportiva

 

ON - Cloudrock Waterproof

'On Cloudrock Waterproof Wandelschoenen Navyjust try them ON'

Het Zwitserse ON heeft in korte tijd menig hart (en voet) veroverd. Niet alleen bij de hard trailrunners, maar ook bij wandelaars en zelfs bij mensen die op zoek zijn naar een lichtgewicht ondersteunende schoen voor alledaags gebruik. Het is dus logisch dat er naast de lage schoenen ook een middelhoge versie zou verschijnen. Ziehier de Cloudrock Waterproof. Omwille van de hoge schacht mikt deze schoen bewust op de wandelaar en niet langer op de trailrunner. Toch blijven alle kenmerkende ON-features aanwezig. In de praktijk betekent dit een geweldige ondersteuning, een uitermate goede schokdemping en een zeer licht gewicht. ONgelooflijk maar waar.

Adviesverkoopprijs: 219,95 euro
Gewicht: 890 gram (per paar)

Vind deze wandelschoen op de website van ON

 

Lowe Alpine Airzone

een rugzak die beviel!

Airzone Trek Rugzak Rab FernEen tijdje geleden kreeg de redactie van Monte de vraag om wat materiaal voor Lowe Alpine uit te testen in het terrein. Geen probleem voor onze actieve redactie! Comfortabel gepakt en gezakt trekt Annelore Orije voor een week de bergen in met de “Airzone Trek”-rugzak als trouwe compagnon. 
Lowe Alpine stelt niet teleur met deze betaalbare 35-45 liter tas. Vervaardigd uit oerdegelijk materiaal voelt de tas toch licht aan en toont hij zijn handigheid met de vele opbergzakjes en montagepunten. Een ijsbijl en twee wandelstokken vinden al snel een plekje aan de buitenzijde van de rugzak. Als kers op de taart beschikt de rugzak over een ventilatiesysteem aan de rugzijde, perfect voor een zomerse trektocht in de bergen.
Onze favoriete feature is ongetwijfeld de “easy access”-ritssluiting. Hiermee haal je het onderste uit de kan (lees: rugzak), zonder dat de andere inhoud daardoor uit je tas tuimelt. Ons verdict? Oprecht handig met een goede prijs-kwaliteit verhouding!

Gewicht: 1.6kg 
Adviesverkoopprijs: 159,95 euro

Vind deze rugzak op de website van Lowe Alpine

 

MOUNTAIN HARDWEAR - Lamina ECO AF 30F/-1°C

Mountain Hardwear - Lamina ECO AF 30F/-1 °C'een eco-logische keuze'

Dat dit een ecologische slaapzak is, is letterlijk duidelijk op het eerste zicht. Ze is namelijk wit. Er is bewust geen kleur aan toegevoegd om de ecologische voetafdruk zo laag mogelijk te houden. Zowel de buiten- als de binnentijk én de synthetische vulling is gemaakt uit (deels) gerecycleerd materiaal. Zelfs de meegeleverde compressie- en opbergzak zijn gerecycleerd. Het is een slaapzak uit de Lamina-reeks. Dit betekent dat de naden niet gestikt, maar gelamineerd zijn. Op deze manier worden koudespots vermeden. Bovendien bestaan ze met een linkse en een rechts rits zodat de slaapzakken aaneengekoppeld kunnen worden indien gewenst. Er is ook telkens een lange versie beschikbaar.

Adviesverkoopprijs: 239,95 euro (regular) en 249,95 euro (long)
Gewicht: 870 gram (regular) en 960 gram (long)
Temperatuurbereik: 5°C comfort en -1°C limiet

Vind deze slaapzak op de website van Mountain Hardwear

 

PATAGONIA - Torrentshell 3L Jacket

'zo veel voor zo weinig' 

Patagonia - Torrentshell 3L JacketHoe hebben ze dit nu weer geflikt bij Patagonia? Een lichtgewicht drielaagse membraanjas, mét pitzips voor een prijs die ruim onder de 200 euro ligt. Dat is echt sterk. De Torrentshell 3L is ideaal voor fietsers of dagwandelaars met een lichte rugzak. Voor het zwaardere werk (alpinisme, rugzaktrekkings met een zware rugzak) is ze waarschijnlijk iets te licht, maar voor iedereen die op zoek is naar een duurzame en ademende lichtgewicht regenjas: zoek niet verder. Bovendien draagt ze een Bluesign label, maakt ze deel uit van de 1% for the planet gemeenschap, is ze voor 100% gemaakt uit gerecycleerd materiaal en heeft ze een 100% Fair Trade Sewn certificaat. Deze jas is een topper en blijft dit hopelijk nog vele jaren!

Adviesverkoopprijs: 159,95 euro
Gewicht: 394 gram (heren) en 354 gram (dames)

Vind deze regenjas op de website van Patagonia

 

OSPREY - Aether Pro 70 & Ariel Pro 65

Osprey Aether Pro 70 & Ariel Pro 65'een rugzak voor de alpiene avonturier'

Wauw, Osprey heeft zichzelf overtroffen. Een rugzak met een volume tot 70 liter voor de heren en 65 voor de dames, die licht én sterk is? Wauw. Het is niet voor niets dat Nims Purja onlangs deze rugzak droeg op zijn beklimmingen van de 14 hoogste toppen ter wereld. De vorige persoon had er zeven jaar voor nodig gehad, hij zeven maanden... Verwacht hier geen extra zijzakken of openingen. Alles is gestroomlijnd en zodanig gemaakt dat je er eerder dingen af kunt halen om je rugzak nog lichter te maken. Hoe minder er aan zit, hoe minder er kapot kan gaan. Deze rugzak is er echt eentje voor de avonturiers. Ik zeg het graag nog een derde keer: wauw!

Adviesverkoopprijs: 349,95 euro
Gewicht: 1.800 gram (Aether Pro) en 1.700 gram (Ariel Pro)

Vind deze rugzak op de website van Osprey

 

Vraag naar de beschikbaarheid in jouw favoriete bergsportwinkel: K2 / De Kampeerder, De BerghutMounteqshop, Kariboe Leuven / Hasselt... en maak gebruik van je KBF-korting.

De KBF-korting geldt ook in deze winkels & webshops.

 

-Tekst Arne Monstrey (verkoper bij K2)

 

Op zoek naar meer bergsport-nieuws? Lees de volledige vierde editie van Monte online