Anak Verhoeven stopt als competitieklimster en gaat all-in voor de rots

Anak Verhoeven

Sinds 2007 was ze niet meer weg te denken uit het competitielandschap in België... En toch gaan we haar daar nu moeten missen. Anak Verhoeven (24) meldde gisteren dat ze een punt zet achter haar carrière als competitieklimster. “A new chapter is about to start”, stond er te lezen op haar Instagram-pagina.

Dat we Anak niet meer kunnen zien stralen tijdens de wedstrijden neemt gelukkig niet weg dat we nog van haar horen, integendeel. Anak zal voortaan haar volledige focus weiden aan het rotsklimmen, waar ze eveneens verbluffende resultaten scoort.


Anak slaat dus een nieuw pad in, wat er alvast veelbelovend uitziet. We wensen haar alvast enorm veel succes in haar verdere klimcarrière.
Meer dan ooit willen we Anak bedanken voor alle spanning, beleving en euforie die ze ons bezorgd heeft tijdens de talloze klimwedstrijden. In totaal haalde Anak zo’n 47 medailles op internationale wedstrijden, was ze onafgebroken Belgische kampioene Lead sinds 2013 en klom ze als eerste Belgische vrouw (en als tweede vrouw ooit) 9a+ op rots.


Haar afscheid is, om het met haar woorden te zeggen; “Bittersweet, sad and exciting at the same time.”


Veel succes Anak!