Belgische bouldertitel voor Chloé Caulier en Simon Lorenzi

Foto: Michaël Timmermans

Afgelopen zaterdag streed het kruim van de Belgische boulderscène om de titel van Belgisch kampioen(e) 2019. De wedstrijd vond plaats in de Luikse klimzaal L’Eléphant. 

Bij de dames ging Chloé Caulier voor de zesde keer op rij naar huis met de overwinning! De tweede plek ging naar Lucie Watillon, die meeklimt bij de Youth A, en zo haar potentieel op het internationale toneel bevestigt. De derde plaats was voor Celine Cuypers. 

Reactie van Chloé Caulier: “Dit is mijn zesde titel als senior, na vijf overwinningen bij de junioren. Ik was blij met het hoge niveau van de routes, dat steeds meer lijkt op de routebouw van de internationale competitie. Na de tweede blok kon niets me nog tegenhouden!” 

Bij de heren werd het een verbeten strijd tussen Simon Lorenzi en Loïc Timmermans. Uiteindelijk besliste het aantal pogingen dat de Belgische titel naar Simon Lorenzi ging. Voor Simon is het de vierde nationale titel bij de senioren, na twee gouden medailles bij de junioren. Loïc Timmermans en Luca Ferrari vervolledigden het podium. 

Reactie Simon Lorenzi: “Ik ben blij dat ik ‘thuis’ heb gewonnen, aangemoedigd door familie en vrienden. Hoewel ik niet in topvorm ben, kwam ik wel om te winnen.” 

Bekijk hier de volledige wedstrijdresultaten. 

Foto's: Michaël Timmermans