Earth Day 2021: Rab en Lowe Alpine starten het #RabLitterLift social media initiatief

Afval natuur earth day 2021

Equip, de overkoepelende organisatie van Britse outdoormerken Rab en Lowe Alpine, roept iedereen in haar community op voor een gezamenlijke opruimactie in de natuur. Hiermee wil de organisatie de klimaatproblemen in de kijker zetten en nieuwe initiatiefnemers engageren. Met de hashtag #RabLitterLift worden de bijdrages van de hele klim-community samengebracht en in de kijker gezet. KBF wil deze actie optimaal steunen en hoopt daarvoor op jouw bijdrage te kunnen rekenen!


Neem daarom op je volgende wandeling, klimuitstap of toertje rond de blok een vuilniszakje en prikstok mee en post er een korte video van in je Instagram Story met de hashtag #RabLitterLift.
Niet zo’n fan van video’s? Dan kan je ook een foto posten in 💪-pose terwijl je jouw verdienstelijke oogst toont. Het doel is om met z’n allen zoveel mogelijk zwerfvuil te verzamelen. Dit initiatief loopt van 23 april tot 2 mei, meer info vind je op Rab’s Instagrampagina.


Voor wie er nog aan moest twijfelen gaat de opruimactie buitenshuis door: in het lokale bos of park, straat of kerkplein of aan de klimmassieven en hun toegangswegen. We zijn benieuwd naar wat de bergsport-community kan verzetten!
Op 28 april treedt het KBF-team in actie, houd dan de KBF-Instagram Story in de gaten.

 

afval rots

Dit initiatief is een voorbode op de lancering van Rab’s eerste DNA Duurzaamheidsrapport dat verwacht wordt in mei 2021. In November 2020 kon Equip al uitpakken met het certificaat van Klimaatneutraal Bedrijf welke ze verkregen van de organisatie South Pole. Dergelijk certificaat impliceert dat Equip haar koolstofuitstoot compenseert door koolstof reducerende acties en koolstof verwijderende projecten financieel te ondersteunen. 

De organisatie streeft er naar om tegen 2030 alle onnodige koolstofuitstoot uit haar productie te schrappen en wil zo de label Net Zero behalen. De overgebleven uitstoot wil Equip dan compenseren door bij te dragen in koolstof-eliminerende processen.

Meer info over Equips duurzaamheidsverhaal vind je hier.

Logo RabLowe Alpine