Een blik op... de K2-plannen van Niels Jespers

Niels Jespers K2

Op 2 juni vertrekt Niels Jespers naar Pakistan. Daar zal hij een poging wagen om zijn jongensdroom te realiseren: de beklimming van de K2 (8611m) zonder gebruik van extra zuurstof. Zijn voorbereidingen hiervoor zijn bijna rond; de laatste materialen worden verzameld en hij werkt zijn laatste trainingen af.

In april ging Niels nog toerskiën in Berner Oberland en maakte hij enkele beklimmingen in Chamonix. “Sindsdien moet ik me in dit vlakke land beperken tot virtuele hoogtes met de Hypoxico machine van Altitude Dream waarmee ik kan slapen en trainen bij verminderde zuurstof.”, vertelt Niels. De machine simuleert 2000 tot 6000 meter boven zeeniveau. “Ik was even ongerust toen ik 10 dagen zwaar verkouden was en mijn trainingen moest onderbreken. Intussen ben ik daar weer bovenop en er helemaal klaar voor.”

Eens aangekomen in Pakistan zal Niels zich verder acclimatiseren op een eenvoudige 6000-er. Daarna vertrekt hij naar het basiskamp voor het echte werk. Eind juni start dan de eigenlijke klim op de K2. “Als alles goed gaat, ben ik fysiek en logistiek tegen half juli klaar voor een toppoging. Nu nog hopen op goed weer en goede condities op de berg!”

Klik hier om zijn poging naar de top mee te volgen via zijn live GPS positie.

Succes Niels!

Foto: Ingrid Leonard