Maximilien Drion behaalt brons op WK Ski Mountaineering

WK Skimo Villars 2019 Max Drion

Deze week vindt in Villars (SUI) het WK Ski Mountaineering plaats. Bij deze sport komt in tegenstelling tot het downhill skiën ook het bergop lopen op ski’s aan bod. De 21-jarige Drion behaalde in de “Individual Race” vandaag een prachtige bronzen medaille bij de beloften. Tijdens deze race moeten de atleten 1604 hoogtemeters stijgen en dalen. Drion finishte in een tijd van 1 uur 39 minuten.

Afgelopen zondag nam Maximilien Drion ook deel aan de Sprint, een 3 à 4 minuten durende krachtexplosie, waarbij hij als vierde over de eindmeet kwam. Morgen staat zijn laatste nummer tijdens dit WK op het programma: “La Course Vertical”. Deze half uur durende ren bergop is zijn specialiteit, een tweede podiumplaats lijkt dus in de maak.

Over zijn wedstrijd van vandaag vertelt Max: “Ik heb echt alles gegeven vandaag! Ik voelde me mentaal zeer sterk en liet niet los tot de laatste meter geskied was. Ik hing heel de wedstrijd in vierde positie, maar kon enkele meters voor de finish nog een Franse atleet inhalen. Het was geen eenvoudige wedstrijd maar ik ben ongelooflijk fier op mijn prestatie.”

In deze sporttak gedomineerd door Zwitsers, Fransen, Russen, Italianen en Oostenrijkers is hij de enige Belgische atleet. Deze podiumplaats komt echter niet uit de lucht vallen. Op afgelopen Wereldbekermanches reeg hij de topprestaties aan elkaar.