Mount Coach Ingangstesten - Nieuw Wandeltraject

Mount Coach

De Bouillon-Vresse traditie is gebroken met een volwaardig alternatief: een lusvormig traject van 35,2 km met 1013 hoogtemeters.

De route slalomt tussen rustgevende weilanden, beboste heuvels en sprookjesachtige valleien. Laat dat je echter niet van de wijs brengen en let goed op waar je je voeten zet! Het pad ligt er avontuurlijk en soms erg stijl bij.

Deze forse wandeling maakt deel uit van de ingangstesten voor de Mount Coach-opleiding. Om voor deze etappe te slagen dienden de deelnemers binnen een tijd van 6u het hele traject af te leggen, gepakt met een rugzak waarin twee klimtouwen voor de nodige extra ballast zorgden. Pittig!

Hoe pittig? Dat kan je zelf aan de lijve ondervinden. De route staat aangeduid met twee gele bollen en start in het Mekka van de Belgische klimsport, beter gekend als Freyr. De route is makkelijk in te korten en te tracken aan de hand van dit GPX-bestand.

Hoe ze de deelnemers van de Mount Coach-selectie het ervan af brachten zie je in de aftermovie op Facebook.

MC Traject Freyr Foto Bavo Robben

Ga de uitdaging aan en track je route op Strava. Maak je daarbij ook lid van de KBF-Stravaclub!

Benieuwd naar wie de selectie van Mount Coach 9 haalde? Dat lees je hier.

Ben je zelf een gedreven bergsporter en beschik je over de juiste skills om deel te nemen aan deze intensieve opleiding? Meer info over Mount Coach Academy vind je hier, de volgende selecties vinden plaats in 2023.

MC Traject Freyr Foto Bavo Robben

MC Traject Freyr Foto Bavo Robben

Traject MC Wandeling Freyr

- Foto's ©Bavo Robben