Rab's nieuwe Arc Eco Jacket: bekroonde en milieubewuste waterdichte bescherming

Arc Eco Jacket

De essentie van Rab’s DNA is liefde voor het buitenleven. Voor het Britse outdoormerk, dat sinds 1981 slijtvaste bergsportkleding maakt, is het topprioriteit om verantwoord geproduceerde producten te maken waarbij aan de functionaliteit geen concessie hoeft te worden gedaan. Toepassen van in de harde praktijk opgedane kennis en ervaring op de serieuze uitdagingen waarmee onze wereld wordt geconfronteerd, vermindering van milieu-impact en bescherming van de wildernis, staan voorop in alle aspecten van het bedrijf.
 

Arc Eco Jacket

In 2020 werd Rab gecertificeerd als klimaatneutraal bedrijf. Het bedrijf is planmatig onderweg om tegen 2030 netto nul-emissies te bereiken. Om verandering in gang te zetten die helpt de planeet te beschermen, is het noodzakelijk elk aspect van de bedrijfsvoering te beoordelen en een alomvattende aanpak te ontwikkelen. Het merk stelt zichzelf daarmee een moeilijk doel en zet sterk in op CO2-reductieprojecten rond het bedrijf; van het verminderen van plastic in verpakkingen en het overschakelen op hernieuwbare energie, tot het nadenken over ontwerp, productie en het einde van de levensduur van elk product, met ambitieuze plannen om kringloopdenken altijd als uitgangspunt van het ontwerpproces te nemen.

andersvest_bergen

Samen met zijn partners heeft Rab kansen geïdentificeerd om hoogwaardige materialen te ontwikkelen met een lage milieu-impact. Het toenemend gebruik van gerecyclede stoffen en het kritisch beoordelen van productieprocessen zijn twee radicale stappen die de ecologische voetafdruk van het bedrijf zullen verkleinen en een echt verschil zullen maken. In 2020 bevatte 34% van de door Rab gebruikte stoffen gerecyclede materialen. Dat was al tien keer meer dan in 2019. Tegen 2030 zal ten minste 50% van Rab's stoffen 100% hernieuwbare of gerecyclede materialen bevatten, zoals het bedrijf aankondigde in het duurzaamheidsrapport 2021.

 

Milieubewust, duurzaam en waterdicht, dat zijn de eigenschappen van het Arc Eco Jacket, een gloednieuwe toevoeging aan Rab's herfst/winter 2021-collectie, dat bewijst dat duurzaamheid en prestaties hand in hand kunnen gaan. Elk aspect van de Arc Eco is weloverwogen ontwikkeld met een milieuvriendelijke bril op. De revolutionaire 3-laags Pertex® Shield Revolve waterdichte stof van de Arc Eco kenmerkt zich doordat buitenstof, membraan en binnenstof zijn gemaakt van één enkel materiaal dat uit 100% post-consumer gerecycled polyester bestaat. Dit is van cruciaal belang, want hierdoor is het jack aan het einde van zijn levensduur gemakkelijker te recyclen en omdat het mogelijk wordt om zodoende de polyesterkringloop te sluiten, wordt de impact van de productie verminderd. De buitenzijde is behandeld met een fluorkoolstofvrije DWR om de waterdichte prestaties verder te verbeteren zonder het gebruik van mogelijk milieubelastende fluorkoolwaterstoffen.

Arc Eco Jacket

Met een verstelbare capuchon met een gelamineerde klep, een zoom met trekkoord, verstelbare manchetten met klittenband en YKK® AquaGuard®-ritsen rondom, is de Arc Eco gemaakt om wandelaars, bergwandelaars en klimmers optimale bescherming te bieden. Twee gemakkelijk toegankelijke borstzakken zullen handschoenen of een kaart opslokken, en voor gemakkelijk transport kan de jas in zijn eigen zak worden gestopt.

Arc Eco Jacket

Arc Eco Jacket

De succesvolle combinatie van prestaties en duurzaamheid in het ontwerp van de Arc Eco werd erkend door de juryleden van de ISPO Award 2021, die door deze jas werd gewonnen. Debbie Read, Rab CSR Manager, legt uit: “We zijn verheugd dat de Arc Eco Jacket tot de winnaars van de ISPO Award 2021 behoort. Dit is niet alleen een grote erkenning voor Rab, maar het is ook het bewijs dat er niet langer hoeft te worden gekozen tussen technische eigenschappen en duurzame prestaties.”
Als je geïnteresseerd bent in de ins en outs van de verantwoordelijkheidsstrategie van Rab, ga dan naar https://rab.equipment/eu/rab-dna.

[ADVERTORIAL]

© andersvest_bergen