Wateroverlast aan de rots? Een overzicht

Wateroverlast aan de rots

Hoe zit het met de rotsmassieven in België na het noodweer van de afgelopen weken?

Hieronder geven we een overzicht van de situatie aan de massieven. Op de meeste plaatsen is de rust weergekeerd, wel blijft het op enkele plaatsen raadzaam om even weg te blijven en de ruimte te laten aan de hulpdiensten.

Wil je graag een helpende hand uitsteken, dan vind je een goede leidraad in dit artikel.

 

KBF-massieven:

Hotton: gemeente heeft erg geleden onder overstroming, maar het massief is nu terug toegankelijk; er blijven wel zichtbare resten (slijk, meegestroomd afval,…)

Mozet: gemeente heeft erg geleden onder overstroming, maar het massief is nu terug toegankelijk; Chaussée de Gramptinne is afgesloten (enkel toegang voor lokaal verkeer en buurtbewoners)

Durnal: enkele routes zijn instabiel geworden sinds het noodweer en dienen herbekeken te worden. Bijgevolg zijn een aantal routes tijdelijk afgesloten: hé-hé, Koncordia, Ode a min moaten en Atomic.

Paradou: straat was overstroomd, geen beletsel meer

Anhée: geen beletsel voor toegankelijkheid, maar onderste meters rots zijn plots glad geworden, misschien door insijpeling water van bovenaf– af te wachten of dit op natuurlijke weg zal opgelost worden. Naar de eerste bevindingen lijkt de glibberige laag stilaan op te drogen.

CLT: geen informatie

PàL: toegang via Anseremme : brug over Lesse niet bruikbaar, met de wagen best toegang via Dréhance nemen

Burnot: geen beletsel

Olloy: geen beletsel

 

CAB-massieven:

Pepinster: in straten in de omgeving van het massief is veel schade, waardoor site moeilijk bereikbaar is. Uit respect voor de situatie van de buurtbewoners is klimmen hier sterk af te raden.

Sy: de toegangspaden zijn soms moeilijk begaanbaar, verder ligt de parking vol puin waardoor deze slechts beperkt bruikbaar is.