Word VIP2024-sportclub en win een trip naar Parijs!

VIP 2024

Win een groepsreis naar de Olympische Spelen in Parijs met je sportclub!

De Olympische en Paralympische Spelen in Parijs zijn in aantocht. De Vlaamse topsporters worden in 2024 onze vips, onze Vlamingen in Parijs, en het is onder die VIP2024-vlag dat we heel Vlaanderen in beweging willen brengen.
Doe mee en ga met je sportclub de drie VIP2024-uitdagingen aan, wie weet valt jouw club wel in de prijzen. Schrijf je in voor 1 april.

Er valt heel wat te winnen, waaronder 3 groepsreizen met je VIP2024-sportclub naar Parijs! Daarnaast maken zeven andere gouden sportclubs kans op een waardebon van €500,-. En speciaal voor de deelnemers aan de KBF-challenge geven we nog eens 500 euro aan waardebonnen weg.

 

Hoe word je een VIP2024-sportclub?

Wil jij met je sportclub kans maken op de titel van VIP2024-sportclub, breng dan voor half mei minstens een van onderstaande uitdagingen tot een goed einde. Afhankelijk van het aantal voltooide uitdagingen wordt jouw sportclub een bronzen (= 1 uitdaging), zilveren (= 2 uitdagingen) of gouden (= 3 uitdagingen) VIP2024-sportclub. 

Wie een gouden VIP2024-sportclub wordt, maakt kans op een waardebon van €500 of een trip naar Parijs tijdens de Olympische Spelen 2024 met een delegatie van de sportclub. 

 

Stap 1: Schrijf je voor 1 april in op de website van Sport Vlaanderen.

Stap 2: neem deel aan de uitdagingen en word een bronzen, zilveren of gouden VIP2024-sportclub (alle drie uitdagingen = goud)

 

VIP2024 KBF ChallengeUitdaging 1: doe met je sportclub mee aan een VIP2024-challenge (die van KBF of een eigen initiatief)

Daag iedereen in en rond je sportclub uit tot meer sporten en bewegen! Organiseer zelf een sportief belevingsevenement met een link naar Parijs 2024, of neem deel aan de challenge van de Klim- en bergsportfederatie.

Ga naar de KBF-challenge! 

Als club kan je ook zelf een challenge verzinnen, los van de federatiechallenge.

 • Organiseer een training in thema Parijs of Frankrijk (kleuren Franse vlag, start de training met een ontbijtje...)
 • Organiseer een vriendjesdag. Iedereen mag zijn of haar copain of copine meenemen.
 • De afstand naar Parijs is 306 km:
  • Wandel of loop een toertje van +/- 3,06 km
  • Loop allemaal samen 30,6 km
  • Fiets allemaal samen 306 km
 • Doe een spel met de Olympische ringen
 • ../

Meer inspiratie vind je bij de challenges van de andere sportfederaties.

Je hoeft dus geen klimclub te zijn om deel te nemen aan de VIP2024. Ook bv. bergwandelclubs kunnen zelf een invulling geven aan de uitdagingen van Sport Vlaanderen.

 


 

VIP 2024 logoUitdaging 2: zet de VIP2024-promotiecampagne in de kijker

Je ontvangt affiches en ander promotiemateriaal waarmee Vlaamse topsporters je activeren en inspireren om meer te gaan sporten en bewegen in de sportclubs. Zorg ervoor dat iedereen in jouw sportclub dit materiaal gezien heeft. 

Bestel je promotiemateriaal bij Sport Vlaanderen, de instructies daarvoor volgen automatisch na je inschrijving. Schrijf je in

 


 

Uitdaging 3: vertel over je Vrijwilliger in Parijs

Welke lokale vrijwilliger, coach of begeleider verdient het volgens jou om voor jouw sportclub in Parijs te zijn? Zet deze persoon op een creatieve manier in de kijker en zorg ervoor dat iedereen in en rond je sportclub het gezien heeft! 

 

 

Schrijf je voor 1 april in voor de 3 VIP-uitdagingen van Sport Vlaanderen

en doe mee met de KBF-challenge

 


Hoe maak je kans op een reis naar Parijs?

Enkel gouden VIP2024-sportclubs, dat zijn de sportclubs die de drie uitdagingen voltooid hebben, kunnen meedingen naar de hoofdprijs: een trip naar Parijs tijdens de Olympische Spelen 2024 voor een delegatie van jouw sportclub. Van alle gouden sportclubs sturen we er drie naar Parijs. Daarnaast maken zeven andere gouden sportclubs kans op een waardebon van €500,-. 

De wedstrijd loopt van 1 februari tot en met 15 mei 2024. Vanaf februari kan je van start gaan met de uitdagingen. Begin juni maakt de jury de gouden VIP2024-sportclubs bekend. Zij worden in de eerste helft van juni uitgenodigd op een officiële prijsuitreiking. Daar maken we de winnende clubs bekend en kom je te weten wie er naar Parijs gaat. 

Begin je al maar op te warmen, want samen met jouw sportclub trekken we een spurtje richting de Olympische en Paralympische Spelen. 

Praktische info

Als je met jouw sportclub deelneemt aan deze campagne, gebruiken we bij Sport Vlaanderen jouw persoonsgegevens zoals naam, voornaam, e-mailadres en telefoonnummer voor volgende doeleinden:

 • om jou te informeren over de volgende stappen van de campagne VIP 2024;
 • om jou digitaal promotiemateriaal te bezorgen;
 • om een herinnering te sturen wanneer een deadline dichtbij komt;
 • om jou het resultaat mee te delen.

We bewaren deze persoonsgegevens tot 30 september 2024.

Heb je vragen over de verwerking van jouw persoonsgegevens, wil je ze laten verbeteren of verwijderen? Mail dan naar privacy@sport.vlaanderen. Ons beleid op het vlak van gegevensverwerking lees je op https://www.sport.vlaanderen/privacybeleid/.

Ben je het niet eens met de manier waarop we je gegevens verwerken, dan kun je je wenden tot een bevoegde toezichthoudende autoriteit via contact@apd-gba.be of contact@toezichtcommissie.be.

Schrijf je in voor 1 april

Wedstrijdreglement clubs VIP2024

Bekijk welke organisaties in jouw gemeente/stad deelnemen.

VIP 2024 bus