Skyrunnen

Skyrunnen

Wat is skyrunning?

Skyrunning is een discipline binnen het berglopen dat op en over de 2.000m hoogte gaat, met een gemiddeld stijgingspercentage van min. 6% en waarbij minstens 5% van het parcours erg steile hellingen (> 30%) bevat. Stevig bergterrein dus. Blokken en klauterpassages zijn mogelijk, maar max. tweedegraads.

Je kan het zowel recreatief als competitief beoefenen. De belangrijkste wedstrijddisciplines zijn:

  • Sky, races tussen 20 km en 49 km met minimum van 1200m positieve hoogtemeters.
  • Sky Ultra, races tussen 50 km en 99 km met een minimum aan 3000m positieve hoogtemeters en een maximum wedstrijdtijd van 16 uur.
  • Vertical, races met enkel stijging van 1000m over variabel terrein, niet langer dan 5 km met een minimum gemiddeld stijgingspercentage van 20%.

 

Wat doet de KBF?

Als bergsportfederatie willen we beginnende en ervaren ‘skyrunners’ alle basiskennis en vaardigheden meegeven om veilig te sporten maar ook om onderweg te genieten van de omgeving. De beleving is minstens even belangrijk als de prestatie. Daarnaast zetten we in op het samenbrengen van skyrunners in een echte community.

Je vindt alle activiteiten op deze pagina

In dit formulier kan je je aanmelden voor onze nieuwsbrief gericht op skyrunners & berglopers.

Wordt lid van onze Facebook-community!

 

In onderstaande webinar leggen we ons aanbod uit en laten we ook 4 ervaren skyrunners aan het woord.

KBF skyrunteam

KBF is via CmBel lid van de International Skyrunning Federation (ISF) en krijgt op die manier de kans om elk jaar een team af te vaardigen naar kampioenschappen en internationale wedstrijden. Wil je daar graag deel van uitmaken? Alle info over de selectiecriteria en het reglement vind je op deze pagina.

Het team is ook te volgen via Facebook & Instagram!

 

Vragen & meer

Heb je specifieke vragen of wil je graag je steentje bijdragen aan het ontwikkelen van deze discipline?

Stuur een mailtje naar Debbie Sanders, sporttechnisch medewerkster verantwoordelijk voor skyrunning, bergwandelen en winterbergsport.

Laatst aangepast
23 januari 23