Bergbeklimmen gevorderden, Trient, Wallis, Zwitserland

bergbeklimmen

We trekken vanuit Champex naar het Bassin du Trient waar we voldoende tijd maken voor een aantal technische beklimmingen (AD of meer) en waar alle technieken voor gevorderd bergbeklimmen aan bod komen.

De gevorderde stage richt zich tot alpinisten die al uitgebreide ervaring hebben met bergtochten tot het niveau PD-AD, maar die op hun grenzen stoten bij het zelfstandig uitvoeren van beklimmingen in dit hogere niveau (AD). Via deze stage willen we onze deelnemers de extra bagage mee geven om in de toekomst volledig autonoom tochten te ondernemen in de bergen in het niveau AD tot D. De focus ligt op tijd, veiligheid, efficiëntie en zelfzekerheid.

Er wordt steeds gewerkt vanuit bemande hutten, om zo maximaal aandacht te kunnen besteden aan onze beklimmingen – allen van niveau AD of hoger  – en bijhorende technieken in ijs, sneeuw en rots.

De focus ligt zo veel mogelijk op zelfstandigheid: de deelnemers bereiden zelf de tochten voor, maken ’s ochtends zelf de touwen klaar voor vertrek en trekken doorheen de dag zelf de cordées. De stageleiders sturen ter plekke bij waar nodig en er worden natuurlijk systematisch leermomenten ingebouwd voor, tijdens en na de beklimmingen : de volledige leerlijn bergbeklimmen gevorderd van het KBF komt aan bod.

Club: Belgische Alpenclub (BAC) Antwerpen

Begeleider(s): Filip Snauwaert en Thomas Wuyts

Voorbereidingsmoment: 6/6/2021in Marche-Les-Dames

Algemene gegevens
Uniek nummer:
202119
Type:
Stage
Niveau:
Gevorderd
Leeftijdscategorie:
Volwassenen
Prijs
Prijs:
410 euro voor leden BAC Antwerpen en 440 euro voor andere KBF-leden
Prijs omvat:

Begeleiding, Materiaal
 

Wie kan deelnemen
Voor iedereen toegankelijk
Deelnemers
Min. aantal deelnemers:
3
Max. aantal deelnemers:
6
Vereiste om deel te nemen:

beginnersstage gevolgd

ruime ervaring in routes PD en enkele AD's

goede rotsklimmer

W
BAC Antwerpen
Varia

Bedrag te voorzien voor kosten ter plaatse:  300 euro