Word vrijwilliger bij KBF...

LesgeverDe KBF en haar clubs zouden niet bestaan zonder de inzet van honderden vrijwilligers. Uit passie voor de sport dragen ze hun steentje bij in de bergsportcommunity: als trainer, lesgever, stageleider, jurylid, routebouwer, rotswerker, huttenwirt, redacteur, bestuurslid,… Ze zijn de stille kracht van de klim- en bergsportwereld.

Wil je jou ook engageren als vrijwilliger? Dat kan!

 

... als begeleider / lesgever

Barst jij van de passie voor jouw sport en wil je die met anderen delen? Dan is een opleiding tot sportkader iets voor jou. Met je diploma op zak kan je aan de slag in één van de KBF-clubs of bij de federatie. Lees meer 

 


Hutten

... als huttenwirt

De Chaveehut in Maillen en de Vennhütte in Burg-Reuland zijn gelegen in de prachtige Ardennen en worden volledig door KBF-vrijwilligers opengehouden. In het weekend en in de schoolvakanties tref je er enkele van onze enthousiaste wirten. Ze zetten zich in voor het welzijn van de gasten in de hut en geven je graag tips voor leuke uitstapjes in de buurt. De teams worden opgeleid en aangestuurd door een hoofdwirt. Jaarlijks komt het hele wirtenteam samen op het wirtenweekend. 

Wil je ook wirten in één van de hutten? Laat het ons weten op info@klimenbergsportfederatie.be of bel naar 03 830 75 00.

 


Redactie

... als redactielid

 

Heb jij een passie voor de klim- en bergsport en vertaal je die feilloos naar het papier? Dan ben jij de geknipte aanvulling voor onze redactie! Monte Klim- en Bergsport Magazine wordt grotendeels geschreven door een team van vrijwillige redacteurs. 

De redactie komt vier keer per jaar samen op het KBF-secretariaat in Zwijndrecht. We bespreken de inhoud van de toekomstige nummers en brainstormen over interessante, ludieke, originele... artikels.  

Interesse? Laat het ons weten via redactie@kbfvzw.be

 


rotswerk

 

... als rotswerker

Het beheer van de rotsmassieven steunt op de inzet van vrijwilligers, en dat zijn er nooit genoeg! Heb jij interesse om jouw steentje bij te dragen?
Neem dan contact op met de KBF via rotsen@kbfvzw.be of contacteer de verantwoordelijke in jouw club.

Wil je weten wanneer het Belgian Rebolting Team actief is op de rotsen? Bekijk de volledige kalender hier

Lees meer

 


official

 

... als jurylid

Fairplay. Dat is waar het om draait als je jurylid bent. Voor de nationale sportklimcompetities is CMBEL steeds op zoek naar nieuwe juryleden of officials.

Volg een opleiding tot CMBEL-jurylid. Lees meer

 


routebouw

... als routebouwer

Wil je jouw routebouw-skills naar een nieuw niveau tillen? Dan is de CMBEL-opleiding tot officiële routebouwer misschien iets voor jou. Met je diploma op zak kan je de routes van nationale (en evt. internationale) competities uitbouwen. Volg een opleiding tot CMBEL-routebouwer. Lees meer

 


... of bied je hulp aan bij één van onze clubs

Laatst aangepast
25 februari 22