Winter

winter

Ver weg van de gebaande pistes naar ongenaakbare witte toppen reiken en in maagdelijke witte poedersneeuw afdalen. Het één zijn met de natuur, optimale winterbeleving… het winters gebergte is steeds opnieuw een gericht doel voor iedere ijsklimmer, toerskiër/-boarder, freerider, sneeuwschoenwandelaar…

De opleiding tot zelfstandig winterbergsporter heeft 2 of 3 niveaus afhankelijk van de discipline: beginners, gevorderden, (verfijning). De opleidingen worden aangeboden in stagevorm. Afhankelijk van je motivatie, voorkennis en leergierigheid kan je snel op een veilige manier je eerste tochten zelfstandig uitvoeren. De basis van de winteropleidingen is een workshop sneeuw- en lawinekunde in België. Na deze workshop kan je kiezen voor opleidingen in ijsklimmen, freeride/off-piste, toerski/-board, sneeuwschoenwandelen, trektochten met pulka.

Ben je reeds een gevorderde sneeuwschoenwandelaar, toerskiër/-boarder of ijsklimmer, en wil je leren hoe je een groep daarin moet begeleiden en opleiden in het kader van de club- of federatiewerking?  Dan kan je je opgeven voor een kaderopleiding.

MEER WETEN OVER WINTERSPORT? DIT WEBINAR HELPT JOU OP WEG!

Op de KBF-Youtubepagina vind je voor elk discipline verschillende interessante video's en webinars.