Boekbespreking

2020
3
Boekbespreking the mountains of romania

The mountains of Romania

Van mei tot september kan je uitstekend wandelen in de Karpaten in Roemenië. Tegen juni is de meeste sneeuw er weggetrokken, wat het ideaal maakt voor meerdaagse trektochten. In dit boek staan zevenendertig verschillende routes beschreven voor de eerder geoefende wandelaar. Reken op afstanden van vijftien à vijfentwintig km per dag met 1500 m hoogteverschil. Zeker voor meerdaagse tochten moet je zelfvoorzienend zijn. Op populaire routes zijn  er hutten te vinden, maar dat is dus niet overal het geval. Eén ding is wel zeker: de uitzichten zijn er fenomenaal!

Meer weten over dit boek via de website van Cicerone.

 

Walking on the Costa Blanca Book Cover
© Foto Cicerone

Walking on the Costa Blanca

Wil je ooit naar Alicante, Benidorm of Calp? Dan is dit boekje een absolute aanrader om je vakantie wat actiever t maken. Er staan maar liefst vijftig wandelingen in, van korte van drie km tot dagtochten van twintig km. De Costa Blanca heeft gemiddeld driehonderd dagen per jaar zon, dus mooi wandelweer is er gegarandeerd. Het landschap, net achter de kustlijn is bovendien heel gevarieerd: bergen, kloven, pittoreske dorpjes, olijven- en amandelgaarden, rustige valleien… Er is voor elk wat wils! 

Meer weten over dit boek via de website van Cicerone.

 

Trekking in the canary islands book cover
© Foto Cicerone

Trekking in the Canary Islands

Altijd al meer willen zien van de Canarische eilanden? In dit boekje wordt de volledige GR131 besproken, een GR-pad dat over alle zeven de Canarische eilanden loopt. De start ligt in Lanzarote, finishen doe je op El Hierro. De volledige route is 560 km lang en duurt ongeveer één maand om te voltooien. Blijf je niet zo lang? Dan kan je gerust een paar etappes van de route selecteren. Ze staan mooi per eiland gegroepeerd.

Meer weten over dit boek via de website van Cicerone.

 

Hiking the overland track (tasmania) book cover
© Foto Cicerone

Hiking the Overland Track (Tasmania)

Wanneer het hier wintert, zomert het in Australië. En dus ook in Tasmanië, een eiland onder Australië. Maar vergis je niet, op deze iconische Overland Track kom je zowel zomerse als winterse taferelen tegen. Van besneeuwde toppen over een stuk regenwoud en alpenvlakten tot prachtige watervallen en meren. Verwacht je dus ook aan diverse weersomstandigheden! De route is verdeeld in zeven etappes, is in totaal tachtig kilometer lang en geschikt voor de wandelaar met een gemiddelde conditie. Wie toch wat meer uitdaging wil, kan regelmatig beslissen om eventjes een zijweg te nemen naar de top van een berg. Langs de route zijn verschillende hutten met een basisuitrusting te vinden. 

Meer weten over dit boek via de website van Cicerone.

 

Meer bergsport-nieuws lezen? Vind de volledige vierde editie van Monte online