Boekbespreking: Seven Summits, en andere toppen

2022
3
Boekbespreking

DUTCH MOUNTAIN TRAIL EN DE SEVEN SUMMITS

Dutch Mountain Trail en de Seven SummitsDeze handige topogids (12,5 x 17 cm) voert de wandelaar langs en op de zeven steilste bergtoppen van Zuid-Limburg (Nederland). De Dutch Mountain Trail is een stevige wandeltocht die de Seven Summits met elkaar verbindt. Start aan het station van Eygelshoven (Kerkrade), aankomst aan het station van Maastricht. Een verrassende route waarbij het berggevoel veel meer aanwezig is dan je ooit zou vermoeden. Alpenweiden, snelstromende beekjes, rotswanden en vergezichten zullen je verrassen. De Dutch Mountain Trail is 101 km lang met 1718 hoogtemeter. De vier voorgestelde etappes zijn in detail beschreven. Zestien detailkaarten op schaal 1/25 000 vervolledigen deze uitgave. Berggevoel dicht bij huis, bereikbaar met de trein… meer moet dat niet zijn.

ISBN: 9-789090-336695 Vijfde herziene druk, mei 2021


KRUISPUNTEN OP MIJN CAMINO
Waar Santiago de Compostela de richting is en de innerlijke groei het doel.Kruispunten op mijn Camino

Na een tweede zware burn-out zal Luc Willems enkele ingrijpende beslissingen nemen. Om uit zijn diepe dal te kruipen en zijn leven om te gooien, plant hij de Camino Primitivo naar Santiago de Compostela. Zonder kaart of kompas gaat hij op weg met zijn schaars gepakte rugzak. Hij stelt niet de aankomst in Santiago als doel, maar zijn innerlijke groei. Op dat pad leert hij vertragen en laat zich leiden door de tekens en gidsen die hij tegenkomt. In de ruige bergen van het paradijselijke Asturië voelt hij zelfs de kiem terug groeien die weer liefde in zijn leven zal toelaten. De nieuwe inzichten die hij kreeg tijdens zijn tocht worden mooi beschreven in dit boek. En ja, het was een wonderlijke reis. Ik kon dit boek niet beter samenvatten dan integraal de flaptekst over te nemen. Kruispunten op mijn Camino is een zeer persoonlijk verhaal van een zoekende (en vindende) man. Luc Willems is een van de vele duizenden die de Camino lopen. Weinigen wandelen echter met dezelfde ingesteldheid. Voor al wie de Camino op zijn/haar verlanglijstje heeft staan de moeite waard. En ook voor allen die willen stilstaan bij het leven.

ISBN 9789464317800

Seven Summits
SEVEN SUMMITS
Seven Summits, welke bergsportliefhebber kent dit begrip niet? Op elk continent de hoogste top beklimmen. En wat een verrassing: moeten er geen acht zijn? Sommigen noemen Australië ook een continent… Is de Kosciuszko dan niet de hoogste of de Big Ben op het afgelegen Heard Island? Voer voor mensen die echt tot de kern willen gaan. We vinden van elke berg de specifieke omgeving, de klimhistorie en de verschillende klimroutes. En dan komen de heftige en meeslepende verhalen van de klimmers zelf. Over de moeilijke omstandigheden, de beslissingen, het gevaar, de angst of de euforie. Dit boek dat een soort moderne Odyssee is, zal elke bergsportliefhebber aanspreken. Net als voor het bereiken van de Seven Summits zal je voor dit boek wat moeite moeten doen. Het is niet gemakkelijk in de reguliere handel te vinden, maar speurneuzen zullen deze zeer interessante uitgave hoe dan ook nog op de kop kunnen tikken. En hoe meer moeite men moet doen om iets te bereiken, hoe meer vreugde achteraf… Wij alpinisten en bergwandelaars weten waarover we spreken.

ISBN: 90 246 0606 3