Materiaal en Techniek

2020
5
Haglofs Mimic

Materiaal en Techniek

Haglöfs - V Series Mimic Hood

'genomineerd voor een platinum medaille'

 

Haglofs mimic


Mimic platinum is de naam van deze hoogwaardige synthetische vezel, Speciaal is dat hier grafeen aan toegevoegd is, een vezel die de lichaamswarmte veel efficiënter doorheen de jas begeleidt. De binnenkant van de jas is gemaakt uit een heel fijn Gore Tex Infinium membraan met een zeer hoog ademend vermogen. De buitenkant is wind- en waterresistent en behandeld met een milieuvriendelijke fluorocarbon vrije DWR-finish. Deze conbinatie verbetert het draagcomfort aanzienelijk en geeft een fantastische warmte versus gewichtsverhouding. Het is een ideale jas voor koude temperaturen in de bergen.
 

Adviesverkoopprijs : 299.95 Euro
Gewicht : 405 gram (Dames M), 380 gram (Heren L)

Vind deze jas terug op de website van haglöfs

 

Rab - Microlight Alpine Jacket

'je dagdagelijkse donsjas'

 

RAB alpine jacket De populairste donsjas bij RAB heeft een update gekregen. En wat voor één! Stijl en functionaliteit zijn uiteraard behouden gebleven en zelfs verbeterd. Het verschil zit hem in het feit dat bijna alles aan deze jas gemaakt is uit gerecycleerd materiaal! Zowel de buitenkant (30D Pertex Quantum), als de binnenkant (20D nylon) als het dons zelf! RAB is er in geslaagd een constructie op te zetten waarbij dons uit oude dekens of jassen zodanig gekuist, herwerkt en opgewaardeerd kan worden, dat je terug dons van zo'n hoogwaardige kwaliteit krijgt om er topjassen mee te maken. In dit geval gaat het om een fill-power van 700 cuin en is het dons reeds met nikwax behandeld waardoor het veel beter tegen vocht kan. De jas die je zonder het zelf door te hebben, bijna elke dag zou aantrekken van herfst over de winter tot ver in de lente. Daarmee wordt het één van de slimste investeringen in jouw kledingkast. Bovendien wordt ze geleverd met een handig zakje zodat je ze snel en gemakkelijk kunt opbergen.

Adviesverkoopprijs : 229,95 Euro
Gewicht : 413 gram (dames) en 466 gram (heren)

Vind deze jas terug op de website van RAB

 

Mountain Hardwear - Keele Ascent Hoody

'een stoer uiterlijk met een zachte binnenkant'

 

mountain hardwear keele


Met deze winterse softshell kan je alles aan, of toch veel. Waterdicht is ze inderdaad niet volledig, maar een kleine regenbui kan ze zeker aan, net zoals een stevige sneeuwvlaag. Doordat ze niet 100% waterdicht is, ligt het ademend vermogen uiteraard veel hoger, wat ze ideaal maakt voor winterse uitstappen in wisselvallige omstandigheden. Er zit een duurzame DWR-coating op voor extra bescherming. De hardface buitenkant maakt ze stijlvast, winddicht en zorgt ervoor dat ze gemakkelijk onder een ander kledingstuk schuift. De Marco Grid binnenkant zorgt voor een hele goede isolatie terwijl ze tegelijkertijd een heel hoog ademend vermogen behoudt. Of je nu van wandelen houdt op de winterse Hoge Venen, sneeuwschoen stappen in de Vercors of toerskiën in Oostenrijk, dit is een schitterend kledingstuk voor in je collectie.


 

Adviesverkoopprijs: 174,95 Euro
Gewicht : 390 gram (dames M), 480 gram (heren M)

Vind deze Hoody terug op de website van Mountain Hardwear

 

 

VAUDE - Croz Fleece Jacket II

'wood you wear it?'

Vaude crozDeze modieuze fleece is voor het merendeel uit lyocell gemaakt. Dit is een cellulosevezel, gemaakt uit gecertifieerd en duurzaam geteeld FSC-hout. Lyocell vezels zijn biodegradeerbaar en dus sowieso beter voor het milieu, niet alleen op het einde van hun levenscyclus, maar ook bij elke wasbeurt doordat er zo minder microplastics ontstaan. Zoals je verder van een fleece mag verwachten, zijn lyocell vezels zacht en zorgen ze voor een zeer goede vochtregulatie. Verder is er elastaan aan toegevoegd voor extra bewegingsvrijheid en houdt de kap je lekker warm. Het is ongelooflijk hoe ze bij Vaude elk jaar opnieuw op zoek gaan naar andere natuurlijke grondstoffen. Daar is deze mooie en functionele trui opnieuw het bewijs van.


 

Adviesverkoopprijs : 140 Euro
Gewicht : 370 gram (dames), 348 gram (heren)

Vind deze vest terug op de website van Vaude

 

 

LA SPORTIVA - Roots Pants

'omdat klimmen vrijheid is'

 

La sportiva Roots Pants

Nu de winter ons terug naar binnen jaagt, is er gelukkig de nieuwe La Sportiva kledingscollectie. T-shirts, truien, jasjes, maar ook klimbroeken. De Roots Pant bestaat hoofdzakelijk uit organisch katoen, maar er is elastaan aan toegevoegd voor een grotere bewegingsvrijheid. Uiteraard kun je er ook mee buiten klimmen, of het nu boulderen is of sportklimmen. Kernwoorden voor La Sportiva bij dit item zijn duurzaamheid, stretch en een hoog ademend vermogen. De broek zit comfortabel genoeg om ook dagdagelijks te dragen. Het organisch katoen is gegarandeerd pesticidenvrij gekweekt en in het hele verwerkingsproces werd veel minder water verbruikt dan bij standaard katoen. Een logische aanvulling voor iedereen die reeds met La Sportiva schoenen klimt, een aanrader voor de rest.

Adviesverkoopprijs : 79,95 Euro
Gewicht : 390 gram (maat M)

Vind deze broek terug op de website van La Sportiva

 

MARMOT - EVODry Clouds Rest Jacket

'de beste DWR-finish op de markt'

 

Marmot EVODry

Met een waterkolom van 20.000 mmH20 en getapete naden is deze jas sowieso al 100% waterdicht. Net zoals alle drielaagse membraan jassen is ze dit echter door het membraan middenin. Om zo'n jas een extra eerste bescherming te geven, wordt er meestal op de buitenste laag een DWR-finish aangebracht ('Durable Water Repellent). Bij de meeste merken moet die er na verloop van tijd terug opgezet worden door middel van een wasmiddel of een spray. Marmot echter, heeft een DWR ontwikkeld die zo duurzaam is, dat ze de hele levensduur van het product moet meegaan. Hierdoor is de jas ineens veel milieuvriendelijker, zeker als je weet dat deze finish ook nog eens PFC vrij is. Verder vind je een stevige waterdichte hoofdrits, twee waterdichte ritsen op de jaszakken en pitzips onder de armen voor een groter ademend vermogen. Iets wat mooi meegenomen is, maar eigenlijk enkel nodig bij zware inspanningen. Met een ademend vermogen van 15.000 gram op de MVTR schaal, hooit ze ook hier hoge ogen. Een zeer interessante jas voor ecologische en prijsbewuste mensen.

Adviesverkoopprijs : 284,95 Euro
Gewicht : 391 gram (dames), 414 gram (heren)

Vind deze jas terug op de website van Marmot

 

 

Tekst van Arne Monstrey (verkoper bij K2)