Materiaal & Techniek: nieuwe producten

2021
5

barristaSNOW PEAK – Field Barista Set ‘koffie en kamperen, a match made in Japan’

De Field Barista Set brengt de termen kamperen en koffie dichter bij elkaar. Ze bestaat uit een Barista Kettle, een Barista Coffee Grinder en een Barista Coffee Drip. De Kettle is eigenlijk een veredelde theepot, maar mooier en stijlvoller. Ze dient om water in te koken, maar net zo goed om er thee of koffie in klaar te maken en nadien stijlvol te kunnen uitgieten. Daarmee dat ook de Coffee Drip van pas komt. Ja, dit is gewoon een houder voor een koffiefilter, maar wel een zeer stijlvolle en duurzame én eentje die volledig gedemonteerd kan worden, zodat het handiger wordt om mee te nemen in de rugzak. Voor zij die geen gemalen koffie willen maar wel bonen, is er tenslotte de Coffee Grinder, een handig apparaatje om koffiebonen te malen. Die Japanners weten hoe ze design en functionele producten kunnen combineren.

Gewicht: 225 gram (Coffee Grinder) / 150 gram (Coffee Drip) / 540 gram (Barista Kettle)

Adviesverkoopprijs: 109,95 euro (Coffee Grinder) / 41,95 euro (Coffee Drip) / 159,95 euro (Barista Kettle)

 

buitenbeentjesTRIGGO – Buitenbeentjes ‘een spel voor jonge en oude avonturiers’

Zijn jouw kinderen niet zo zot van wandelen, lok ze dan uit hun kot met dit knotsgekke spel. Gaan ze wel graag op stap, voeg er dan enkele extra uitdagingen aan toe. Met dit kaartspel wordt elke tocht een toffe activiteit voor het hele gezin. Door de diverse opdrachten lachen je kinderen zich een weg door de natuur. Educatief en uitdagend, grappig en leuk, voor jong en oud. En hop, buiten met die beentjes. Ideaal voor iedereen die nog op zoek is naar een cadeautje.

Adviesverkoopprijs: 19,95 euro

Arc Eco

RAB – Arc Eco Jacket (Zie pagina 17) ‘snel op weg om één van de meest ecologische merken ter wereld te worden’

Bij RAB zijn ze er in geslaagd om een jas niet alleen samen te stellen uit gerecycleerd materiaal, maar ook om er voor te zorgen dat deze jassen op het einde van hun leven terug gerecycleerd kunnen worden. Iets wat bij andere merken tot nu toe alleen in theorie mogelijk was. In de praktijk bleek dit nauwelijks realiseerbaar omdat de verschillende lagen (binnenkant, buitenkant en membraan) niet van elkaar los te koppelen waren. Bij de Arc Eco Jacket zijn alle drie deze lagen vervaardigd uit hetzelfde polymeer waardoor dit probleem tot het verleden behoort. Het drielaagse Pertex Shield Revolve is 100% water- en winddicht (20.000 mm waterkolom) uitermate ademend (15.000 MVTR), heeft een fluorcarbonvrije DWR-behandeling meegekregen en is tegelijkertijd zeer compact, licht, soepel en aangenaam om te dragen. Verder zitten er alle features op die je verwacht van een outdoor jas: waterdichte ritsen, pitzips en een ruime kap. De toekomst is aan RAB.

Gewicht: 375 gram (dames) en 428 gram (heren)

Adviesverkoopprijs: 249,95 euro

EOEEOE – Titanium Stove ‘Duitse performantie uit de Eifel’

De Titanium Stove van het Duitse ‘Eifel Outdoor Equipment’ is licht, compact en performant. 1 liter water aan de kook brengen, duurt ongeveer 3,5 minuten (voor een vermogen van 3300 watt). Door de mengeling van titanium en hoogwaardig aluminium krijg je een zeer licht en tegelijkertijd sterk en krachtig vuurtje. Bovendien is het een compact model en wordt het geleverd in een handig en sterk plastic doosje. In een wereld waar de ecologie en economie van de korte keten steeds belangrijker wordt, is het niet zo gek om te kiezen voor Duits in plaats van Amerikaans.

Gewicht: 48 gram

Adviesverkoopprijs: 49,95 euro

 

Blue IceBLUE ICE – Aero Lite Ice Screw ‘de lichtste ijsvijs met de grootste diameter momenteel op de markt’

Deze gloednieuwe ijsvijzen zijn (momenteel) de lichtste op de markt. Dit kan enkel door de hele schacht uit lichtgewicht aluminium te vervaardigen en alleen de kop te maken in roestvrij staal. Op die manier krijg je de perfecte combinatie van een laag gewicht voor een sterk product. Het grote verschil met de concurrentie zit hem in het feit dat de kop slechts drie, in plaats van vier tanden heeft. De ijsvijzen hebben tegelijkertijd een iets grotere diameter, waardoor je ze veiliger in reeds ‘voorgeboorde’ gaten kunt gebruiken. Uiteraard komen al deze vijzen met een handige en kleurgecodeerde manivelle. Zo draai je ze niet alleen makkelijker in het ijs, je herkent aan je gordel ook vlugger de juiste lengte. De Aero Lite Ice Screw is verkrijgbaar in vijf verschillende lengtes en komt telkens met een beschermende Aero Cap op het einde.

Afmetingen en gewicht: 10 cm: 58 gram / 13 cm: 65 gram / 16 cm: 72 gram / 19 cm: 78 gram / 22 cm: 84 gram

Adviesverkoopprijs: 69,95 euro per stuk, onafhankelijk van de lengte

 

Revo 2MSR – Revo Explore M25 ‘omdat wandelen in de winterse Bergen prachtig is’

De Revo Explore is dé sneeuwschoen voor alle avonturen die je je als Belg maar kunt wensen. De Exotract onderkant zorgt voor een zeer duurzaam en slijtvast geheel. Ideaal bij wisselende ondergrond waar nog stenen of boomwortels door de sneeuwlaag komen piepen. De nieuwe hyperlink binding zorgt ervoor dat het gemakkelijker is om elk type schoen vast te maken. Tegelijkertijd zit er een EVA schuimkussen tussen dat voor nog meer draagcomfort zorgt. De zogeheten Ergo Televators zorgen ervoor dat je in een handomdraai een stijghulp kunt omhoog zetten, waardoor je minder belasting zet op je kuiten en je achillespezen tijdens het stijgen.

Afmetingen en gewicht: 64 cm lang en 20 cm breed (per sneeuwschoen) en 1,97 kg zwaar (per paar)

Adviesverkoopprijs: 259,95 euro

Tekst Arne Monstrey (verkoper bij K2)