Jeugd in Touw - Projectvisie

Projectvisie

Jongeren zijn onze toekomst. Hen willen we opleiden met de normen, waarden en het waardevolle van onze sport zodat zij ook op hun beurt deze uitdragen naar volgende generaties. Het is van cruciaal belang jongeren te laten kennis maken met de klim- en bergsport om onze sport een toekomstperspectief te geven.

Jeugdsport moet zeer toegankelijk zijn. Dit brengt voor onze specifieke disciplines zeer veel en zeer verschillende uitdagingen met zich mee. Deze kunnen variëren van een noodzakelijke (verre) verplaatsing, over grote financiële kostprijs tot het moeten rekenen op een grote verantwoordelijkheidszin bij de kinderen en jongeren.

Vermits elke discipline zijn specifieke uitdagingen zal hebben, willen wij als federatie via dit project zo goed mogelijk elk van hen ondersteunen om kinderen en jongeren te bereiken en op te leiden. Een veelzijdig project, waar elke club zich in kan vinden, is noodzakelijk.

 

Met Jeugd In Touw  wil KBF haar clubs aanmoedigen om op kwalitatieve wijze “druk bezig te zijn” met jeugd en jongeren te bereiken die “altijd in de weer” zullen zijn om hun passie uit de dragen. Alleen de naam van dit project zegt al genoeg. We willen een grote motivatie en bedrijvigheid creëren zowel bij onze clubs, jeugdbegeleiders als jeugdleden.

Als federatie is het belangrijk met professionele kennis de vrijwilligers inzicht te geven in wat een goede en doordachte jeugdwerking is en de start daarvan ligt altijd bij de volwassenen die de mogelijkheid bieden aan jongeren om actief te zijn. Hierin is iedereen belangrijk: trainers die een opleiding genoten, administratieve ondersteuning, bestuur, professionele ondersteuning vanuit de federatie.  

De leeftijdscategorie waarbinnen gewerkt kan worden voor dit project is van 5 tot en met 18 jaar.

 

Binnen KBF beschikken we over een uitgebreide interclubwerking. Er is per discipline een cel opgericht bestaande uit vrijwilligers uit alle clubs. Op dit niveau kunnen zeker ideeën binnengebracht maar ook uitgewerkt worden om de clubs te ondersteunen zowel op sporttechnisch als administratief vlak.

Laatst aangepast
10 januari 22