Infomoment Instructor Winter Mountain Walking & Snowshoeing

Sneeuwschoenen

De interesse voor onze sneeuwschoenactiviteiten gaat in stijgende lijn. De opleiding tot Instructor Winter Mountain Walking & Snowshoeing is UIAA-erkend en geeft je de bevoegdheid om op vrijwillige basis binnen de club- of federatiewerking met sneeuwschoenwandelaars in lawinegevaarlijk terrein op stap te gaan daar waar extra alpiene hulpmiddelen niet nodig zijn. Bergsportschool vzw organiseert deze opleiding in opdracht van de Klim- en Bergsportfederatie.

Doelpubliek zijn actieve sportkaders (Instructor Mountain Walking & Trekking of Alpine Climbing, of gelijkwaardig) die voldoende ervaring hebben op het winterse terrein of nog extra ervaring wensen op te doen met het oog op het volgen van deze opleiding.

In dit infomoment geven we meer informatie over de toelatingsvoorwaarden, palmaresvereisten en inhoud van de opleiding die terug van start gaat in het najaar en de winter van 2022-2023. Je kan nadien vrijblijvend in gesprek gaan met de begeleiders om te bekijken of je palmares reeds voldoet of hoe je verder kan voorbereiden.

Inschrijven via deze link

  Algemene gegevens
  Uniek nummer:
  2021-WIN-SKO-01
  Type:
  Kaderopleiding
  Niveau:
  Gevorderd
  Leeftijdscategorie:
  Volwassenen
  Prijs
  Prijs:
  0 euro
  Wie kan deelnemen
  Voor iedereen toegankelijk
  Deelnemers
  Max. aantal deelnemers:
  20
  Vereiste om deel te nemen:

  Algemene toelatingsvoorwaarden 

  • minimumleeftijd van 21 jaar op moment van de eindevaluatie (zomer 2022)
  • beschikken over een goede fysieke conditie
  • geldig diploma niveau Helper Rode Kruis of gelijkwaardig

   Specifieke toelatingsvoorwaarden

  • je bent in het bezit van het diploma ‘Instructor mountain walking and trekking’ of ‘instructor Alpine climbing’ 
  • je beschikt over het vereiste palmares (zie bijlage onderaan deze pagina)Alle palmaressen moeten ten laatste voor 1 juni 2022 bezorgd worden aan winter@kbfvzw.be. Indien het palmares voldoet aan de vereisten kan je deelnemen aan het intakegesprek. Tijdens het intakegesprek wordt het palmares door de examinatoren samen met jou besproken.
  • ​je beschikt over de nodige motivatie en bent bereid club- of federatiestages te geven
  W
  Schrijf je hier in