Belgisch Kampioenschap Skyrunning 28-29 juni 2024

verticalBK

Op 28 en 29 juni vindt het Belgisch Kampioenschap Skyrunning plaats in het Oostenrijkse Scheffau am Wilden Kaiser tijdens de Kaiserkrone Trail. Een ideaal moment om voor de begeerde Belgische titel te gaan of gewoon wat wedstrijdervaring op te doen en te genieten van de fantastische sfeer. We spreken samen af om ernaartoe te reizen en moedigen elkaar aan. Plezant wordt het hoe dan ook!

Hoe het er op het vorige BK aan toeging, kan je hier zien:

Afstanden Kaiserkrone Trail

Het evenement biedt verschillende afstanden waaraan je je kan wagen. Drie disciplines zijn onderdeel van het BK Skyrunnen:

  • Vrijdag 28 juni: Vertical (4,5km, 1030hm) - nog geen parcours maar inschrijven wel mogelijk
  • Zaterdag 29 juni: Skyrace (25km & 2770hm) en Marathon Trail (56km & 3930hm)

Alle info vind je op deze websiteOpgelet, de skyrace is al volzet maar je kan op 25 april wel registreren!

Ranking & medailles

Volgende categorieën zijn voorzien: overall vrouwen en mannen voor de disciplines Vertical, Sky en Marathon met mooie prijzen voor de eerste drie atleten in elke discipline!

Wie kan er meedoen?

Iedereen kan meedoen aan de Kaiserkrone Trail maar wil je ook meestrijden voor de medailles, dan moet je lid zijn van de Klim- en Bergsportfederatie of Club Alpin Belge & Belg zijn. 

Voordeel is dat je dan meteen over een heel goede bergsportverzekering beschikt, ook tijdens trail- en skyrunwedstrijden of tijdens het trainen in de bergen (enige voorwaarde is dat je geen professionele sporter bent). Bovendien krijg je toegang tot tal van opleidingsmogelijkheden in diverse bergsportdisciplines. Als je aansluit op 1 september 2023 dan ben je meteen lid en verzekerd tot eind 2024!

Hoe kan je je voorbereiden?

KBF organiseert samen met ervaren skyrunners en experten een uitgebreide aanbod van workshops, trainingsdagen en een weekend. Het aanbod van 2024 wordt eind december bekend gemaakt!

Wil je deel uitmaken van de online community, wordt dan lid van onze Facebook-groep! Daar kan je tips uitwisselen en afspreken om samen naar wedstrijden af te reizen of te gaan trainen.

Korting op deelnameprijs voor KBF-leden!

Deelnemers aan het BK Skyrunning krijgen 10% korting op het startbewijs van de Kaiserkrone Trail wedstrijd wanneer ze KBF- of CAB lid zijn. Schrijf je in via dit formulier om je persoonlijke kortingscode te ontvangen. Daarna kan je zelf voor de wedstrijd inschrijven via deze website en je kortingscode ingeven (bij 'Tegoedbon' onderaan het inschrijvingsformulier).

Opgelet, de skyrace is al volzet maar je kan op 25 april wel registreren!