Belgisch Kampioenschap Skyrunning - Schrijf je in!

BK Skyrunning Foto © Claudio Bellosta

Van 15 t/m 17 september vindt het allereerste Belgisch Kampioenschap Skyrunning plaats in het Oostenrijkse Nassfeld. De wedstrijd schotelt je een wild parcours aan met een breed gamma aan terreinsoorten. Benieuwd waar jij belandt op de ranglijst van Belgische Skyrunners? Schrijf je dan in voor de wedstrijd!

Event: Nassfeld Mountain Skytrails
Datum: 15 tot en met 17 september 2023
Reglement: ISF

Afstanden Nassfeld Mountain Skytrails

Het evenement biedt vijf verschillende afstanden rond de Nassfeld Pass waar je je aan kan wagen. Drie van de vijf afstanden zijn onderdeel van het BK Skyrunnen.

  • Vrijdag 15 september: Vertical 5 km en 1000 hm
  • Vrijdagochtend 15 september: Ultra 115 km en 7800 hm (geen BK afstand)
  • Zaterdag 16 september: Skyultra 53 km en 4300 hm
  • Zondag 17 september: Skyrace 24 km en 2190 hm
  • Zondag 17 september: Speedtrail 19 km (geen BK afstand)

Ranking & medailles Nassfeld Mountain Skytrails

Volgende categorieën zijn voorzien:

  • Overall V en M voor de disciplines Vertical, Sky en Skyultra
  • Masters 45+ V en M door de discipline Skyultra

Verder is er ook nog een mini-competitie waarbij de Belgen en Nederlanders het tegen elkaar gaan opnemen in een landenranking.

Wie kan er meedoen?

Iedereen kan meedoen aan de Skytrails maar wil je ook meestrijden voor de medailles, dan moet je lid zijn van de Klim- en Bergsportfederatie of Club Alpin Belge. 

Voordeel is dat je dan meteen over een heel goede bergsportverzekering beschikt, ook tijdens trail- en skyrunwedstrijden of tijdens het trainen in de bergen (enige voorwaarde is dat je geen professionele sporter bent). Bovendien krijg je toegang tot tal van opleidingsmogelijkheden in diverse bergsportdisciplines. Als je aansluit op 1 september 2023 dan ben je meteen lid en verzekerd tot eind 2024!

Hoe kan je je voorbereiden?

KBF organiseert samen met ervaren skyrunners en experten een uitgebreide aanbod van workshops, trainingsdagen en een weekend. Je vindt het volledige aanbod op deze pagina.

Wil je deel uitmaken van de online community, wordt dan lid van onze Facebook-groep! Daar kan je tips uitwisselen en afspreken om samen naar wedstrijden af te reizen.

Korting op deelnameprijs voor KBF-leden!

Deelnemers aan het BK Skyrunning krijgen 10% korting op het startbewijs van de Nassfeld Mountain Skytrails wedstrijd wanneer ze KBF-lid zijn. Schrijf je in via dit formulier om je persoonlijke kortingscode te ontvangen. Daarna kan je zelf voor de wedstrijd inschrijven via deze website en je kortingscode ingeven (bij 'Got a discount voucher?').