BK Skyrunning 2023 - Eerste Belgisch Kampioenschap Skyrunning

BK Skyrunning 2023

Het eerste Belgische Kampioenschap skyrunning vond van 15 tot en met 17 september plaats in het Oostenrijkse Nassfeld.

Het relaas van 3 dagen afzien & genieten:

Vrijdag 15 september: Vertical

Kick-off van het Belgische Kampioenschap Skyrunning in Nassfeld. De vertical is kort en moordend steil, maar 7 dappere Belgen stonden aan de start die het beste van zichzelf gegeven hebben. Bloed, zweet en tranen zijn gepasseerd.

VERTICAL MANNEN
1. Wannes Lybaert
2. Lander Debranbandere
3. Rob Loos
4. Karel Ardaen
5. Boris Claes
6. Jan Cools

VERTICAL VROUWEN
1. Sanne Roels

vertical

Zaterdag 16 september: Sky Ultra

Wat een wedstrijd! De sky ultra is voor echte die-hards. Helemaal in je eentje door de bergen lopen, ettelijke kilometers (52 om precies te zijn!) en hoogtemeters (+4000m) overwinnen, bedenken hoe je de beenkrampen kan uitstellen, die voorlaatste bevoorradingspost nooit vinden om dan na veeeele uren labeur moe maar voldaan over de meet te bollen, uiteraard met de glimlach!

SKY ULTRA MANNEN
1. Lander Debrabandere
2. Hans Vanmechelen
3. Wouter Nauwelaers

SKY ULTRA VROUWEN
1. Tara Van Delm
2. Siegried Robben

ultra

Zondag 17 september: Skyrace

De skyrace lijkt met z'n 26km een makkie maar het terrein was het allerminst. Klauteren, huppelen over blokken, stenen ontwijken. Het vergt heel veel techniek en mentale concentratie. Als zelfs de winnaar er 3u40 overdoet, dan weet je al hoe laat het is. 

Onze Belgen stonden weer heel gemotiveerd aan de start. Helaas werd er nogal wat verkeerd gelopen en kon niet iedereen daardoor de eindmeet halen. Er was wel bewegwijzering, maar in het chaotische terrein soms net onvoldoende. Weer wat bijgeleerd: zorgen dat je kan navigeren op horloge & een smartphone met offline kaart meeneemt. 

SKY RACE MANNEN
1. Wannes Lybaert
2. Rob Loos
3. Lander Debranbandere

SKY RACE VROUWEN
1. Charlotte Moerman

sky

Prijs van de strijdlust

De prijs van de strijdlust gaat naar...Lander Debrabandere die na de vertical en de ultra, zowaar nog kon genieten van de skyrace. 3 podia op die 3 dagen, een bak alcoholvrij bier en een pak energiedrank om te trakteren. 

Tot slot

Heel erg bedankt aan iedereen die deelnam en ondersteunde. Jullie hebben van deze eerste editie een succes gemaakt. De sfeer was super. Iedereen supporterde voor elkaar, van de eerste tot de laatste. Het was ook een ideale wedstrijd om ook wat ervaring op te doen. 

BK 2024

Noteer alvast allemaal in jullie agenda de datum voor het volgende BK: 28-29 juni 2024 op de Kaiserkrone Trail. Terug de 3 disciplines, en wat minder ver rijden. Hopelijk tot dan!

Meer weten over Skyrunnen? 

Alle info over deze uitdagende sport vind je hier.