Chloé Caulier voor 11e keer Belgisch Kampioen Boulder

Chloé Caulier

Dit weekend vond het Belgisch Kampioenschap plaats in Klimzaal Blok te Hoboken. Op zaterdag kwamen 42 atleten van het Belgisch team samen om te strijden voor de Belgische titel. Het was een spectaculaire wedstrijd met veel ambiance in de klimzaal. In de finale klom Chloé Caulier overtuigend naar de eerste plaats. Bij de heren was er meer spanning om wie er met de titel aan de haal ging. Hannes Van Duysen wist uiteindelijk na een spannende finale zijn toppositie te verzegelen. Alexandre Noël zorgt voor de nodige spanning in de wedstrijd en gaat met de zilveren medaille aan de haal. 

Boulder wint de laatste jaren flink aan populariteit. De laagdrempelige discipline biedt een interessante combinatie van spel en sport. Boulderen is een deeldiscipline van sportklimmen op de Olympische Spelen, naast lead klimmen, waarbij de klimmuren een stuk hoger zijn dan bij boulder. 

Hannes Van Duysen was één van de topfavorieten voor de wedstrijd. Tijdens de finale topte hij 2 van de 4 routes. Enkel Alexandre Noël kon hem dat nadoen, al had hij daar meer pogingen voor nodig wat zijn tweede plaats verklaart. Andere topfavorieten Nicolas Collin haalde de bronzen medaille. Simon Lorenzi kwam nog maar net terug van zijn avontuur in Finland, waar zijn derde outdoor boulder van het niveau 9A beklom. (Lees meer) Dat hij nog even moet wennen aan de indoor klimsetting verklaart misschien zijn vijfde plaats.

Bij de vrouwen was Chloé Caulier opnieuw overwinnend sterk. Boulder is dan ook de discipline waar zij het meest in uitblinkt. De vier finaleroutes topte ze allemaal, waarvan drie in de eerste poging. Met drie 'flashes' stoot ze meteen door naar de eerste plaats. Op het podium wordt ze vergezeld van de twee Lucies in het Belgisch klimteam, met op de tweede plaats Lucie Delcoigne en Lucie Watillon op de derde plaats. 

Een overzicht van alle resultaten vind je hier.

Foto Thibaut DebelleFoto Thibaut DebelleFoto Thibaut Debelle