CORONA-UPDATE: Rotsklimmen na 1 juli

Mozet

Goed nieuws voor de rotsklimmers, we kunnen versoepelen aan de rotsen. Na 1 juli is het reservatiesysteem niet meer van toepassing voor de individuele klimmers. Groepen vanaf 10 personen dienen zoals steeds op voorhand een reservatie door te geven.
 

Wat verandert er na 1 juli? 

1. KBF-leden klimmen zonder reservatie (<10 personen/groep)

Met de start van de zomervakantie op 1 juli, eindigt het reservatiesysteem voor individuen. We vragen wel aan elke klimmer om waakzaam te blijven over de corona-richtlijnen die op de massieven gelden.
 
Is het te druk op het massief? Zoek dan een andere optie in de buurt. Bekijk hier een kaart van rotsmassieven in België.

Als je voor 1 juli gaat klimmen, reserveer je tijdig een plaats. Alle info daarover vind je hier.

Deze versoepeling creëert meer ademruimte voor de klimmers, maar ook voor KBF-clubs en haar medewerkers. KBF bedankt alle COVID-verantwoordelijken en organiserende clubs die dit systeem nog tot 1 juli in goede banen helpen leiden. 

Ik ga met meer dan 10 personen klimmen, moet ik dan reserveren?

Ja, dat was ook voor corona-tijden het geval. Groepen vanaf 10 personen vragen een toelating aan bij de federatie. Raadpleeg deze pagina of neem contact op met een KBF-medewerker via: klimtoelating@kbfvzw.be.
 

2. Multipitch kan weer

Multipitch is opnieuw toegaan na 1 juli voor klimpartners die tot dezelfde bubbel behoren. Gezien de afstand van 1,5 meter niet bewaard kan blijven tijdens het multipitchen, hou je deze activiteit best voor een beperkt aantal klimpartners. 

3. KBF-leden kunnen niet-leden uitnodigen voor 1 dag. 

Introduceer je iemand tot rotsklimmen? Als KBF-lid kan je 3 keer per jaar 1 of 2 niet-leden uitnodigen om kennis te maken met de sport. Hiervoor vraag je een klimtoelating aan minstens 1 dag voor de klimuitstap. Hiermee zijn de niet-leden in kwestie ook verzekerd voor de klimldag.

VRAAG EEN KLIMTOELATING AAN als KBF-lid voor niet-leden.

1.    Geef je gegevens door via volgende link: klik hier
2.    Je ontvangt een e-mail met de bevestiging van je aanvraag.
3.    Stort het juiste bedrag op rekeningnummer: BE78 0682 4921 8386 met vermelding van je lidnummer, massief en datum. 
4.    Breng een afdruk van je bevestiging, het betalingsbewijs en de lidkaart van de aanvrager mee. Alleen deze 3 documenten vormen een geldige klimtoelating! 

4. Flône gaat weer open.

Na 1 juli kan er in Flône opnieuw geklommen worden. Eerder had een slechtvalk het massief als een fijne broedplaats aanzien, waardoor klimmen tijdelijk niet toegestaan was. Tegen 1 juli is mevrouw slechtvalk helemaal klaar met broeden en kan de nieuwe generatie slechtvalken de bedreiging van de diersoort tegengaan. 
Bedankt aan alle klimmers om hiermee tot 1 juli rekening mee te houden. Daarna is Flône terug de place to be voor een klimdag vol 6e- en 7e-graads routes. 

5. Parkeren in Mozet: gebruik de nieuwe parking.

Bij het massief van Mozet hebben we een ruime parking in gebruik genomen. We vragen met aandrang om deze parking te gebruiken en niet zomaar langs de baan te parkeren. Zo houden we het veilig voor alle klimmers en weggebruikers.