Don't make a mess in Pont à Lesse

Pont à Lesse

KBF kreeg deze week een verontrustend bericht van de eigenaar van het massief te Pont à Lesse waarin de betreurenswaardige situatie met de klimmers ter plaatse aangekaart werd. Wanorde en het niet respecteren van de regels leiden er tot frustraties bij het hotelpersoneel. Dat KBF een goede relatie met de eigenaar wil behouden spreekt voor zich, maar dat lukt niet zonder de hulp van de klimmers. Om te voorkomen dat het massief gesloten wordt, is het absoluut nodigt de volgende regels in acht te nemen als je naar Pont à Lesse gaat: 

 

1.    Meld je aan bij de receptie van het hotel– 1 persoon per groep

  • Zeker in deze corona-tijden willen we vermijden dat het een aan- en aflopen is van klimmers aan de balie. Eén persoon per groep (of bubbel) meldt zich dus aan de balie en geeft daarbij het aantal klimmers in zijn gezelschap op. De rest van de groep loopt niet mee tot aan het hotel maar wacht op de parking.
  • Met uitzondering van degene die de aanmelding doet aan de balie, zijn klimmers niet welkom in het hotel. En al helemaal niet met schoenen vol modder. Een beetje extra aandacht hiervoor tempert de gemoederen. 


2.    Neem de toegangsweg die achter het hotel loopt.

Deze korte omweg mag voor klimmers geen probleem vormen, zie het als een opwarming in horizontaal terrein.

Grondplan Pont à Lesse
 

3.    De toiletten in het hotel zijn er ENKEL voor de hotelgasten.

Het toilet in het gebouwtje aan de minigolf is wegens vandalisme gesloten. KBF zal een buitentoilet aan het massief installeren. 

Heb je écht een dringende boodschap, graaf deze dan in en neem je pleepapier terug mee.

4.    De parking is geen picknickzone en al zeker geen vuilnisbelt.

Hou het proper en laat geen afval achter: niks, nooit, nergens.

 

 

Ook in Yvoir zorgen de klimmers voor overlast. Klimmers en wandelaars parkeren zich er op plaatsen waar het niet hoort.

Yvoir Parking

Chris Sharma Quote

Zoals velen weten is Pont à Lesse (Rochers du Castel) een massief dat beheerd wordt door KBF. Dat wil zeggen dat het behaken en veilig houden van de rotsen onder de hoede van het BRT-team valt, met de steun van KBF. De rotsen in Pont à Lesse liggen echter op het domein van het hotel, als klimmer ben je daar dus te gast. Houd je fatsoen en respecteer de rust en ruimte van de hotelgasten, zo kunnen we nog lang genieten van de toppers in Pont à Lesse.

 

Vergeet ook je KBF-lidkaart niet, deze dien je altijd bij te hebben aan het massief.
Nog geen lid? Maak het dan snel nog in orde.

 

Nog niet bekend met rotsklimmen maar wil je er alles over weten? Volg dan een opleiding bij een erkende KBF-club.