Feestelijke opening van de Rocher de Flône

Opening Flône 2019

Afgelopen zaterdag werd het nieuwe klimgebied, rocher de Flône, feestelijk ingehuldigd. Ondanks de barre weersvoorspellingen, kwamen tachtig genodigden de nieuwe site bekijken. KBF-voorzitter Frank Stevens en Jean-Michel Javaux, burgemeester van de gemeente Amay, openden plechtig de site. Aansluitend genoten de aanwezigen van het lokale ‘bière de Flône’, vers gebakken focaccia’s, en werden de klimschoenen aangetrokken. 

Over het massief 
De rocher de Flône is gelegen langs de Chaussée Romaine, een oude verbindingsweg tussen Flône en Stockay, en werd in 1991 ontdekt door Jean-Claude Vittoz. De voormalige steengroeve is eigendom van de nabijgelegen school en abdij van Flône. 

De rots telt een 30-tal routes met ongeveer evenveel variaties. De rots heeft een heel eigen karakter met verschillende barsten (‘cracklines’), hoekversnijdingen en een groot dal. Daarnaast vind je enkele routes geschikt voor kinderen en een groot boulderblok met 13 routes. De moeilijkheidsgraad ligt gemiddeld rond 6B, met enkele uitzonderingen in de derde graad en enkele zeer moeilijke routes – tot in de achtste graad! 

We willen graag het Belgian Rebolting Team bedanken, en bij uitstek de ploeg van Bergsportvereniging Provincie Antwerpen (BPA), voor de vele werkdagen om de rots klim-klaar te maken. 

Topo beschikbaar in de webshop 
De topo is vanaf nu ook beschikbaar in de webshop. Het werk dat verricht wordt op de rotsen wordt onder meer gefinancierd met de opbrengst van deze topo. Daarom willen we graag oproepen om de topo niet te kopiëren, maar het werk op de massieven te steunen door de topo te kopen. 

Foto's: Dominique Van Eyken