Finale voor Frederik Leys op WK paraclimbing

Foto: Sytse van Slooten

Op 16 en 17 juli vond het wereldkampioenschap paraclimbing plaats in het Franse Briançon. Frederik Leys was de enige Belgische deelnemer en stootte door naar de finale in de categorie AL-2. Leys eindigt op de vijfde plaats en blikt tevreden terug. 

“Ik ben tevreden over mijn wedstrijd. Ik heb goed geklommen en de aspecten waar ik het afgelopen jaar op getraind heb, techniek en klimdynamiek, waren duidelijk beter. Ik heb niet gewonnen, maar de verschillen waren heel klein.” Eerder dit seizoen haalde Frederik zijn eerste internationale overwinning binnen op de Paraclimbing Master in Imst, Oostenrijk. 

Frederik is gemotiveerd om te blijven trainen. “Ik ben nog steeds de jongste van alle finalisten. De andere klimmers hebben minstens tien jaar ervaring. Ik denk dat ik nog steeds veel vooruitgang kan boeken en dat het mogelijk is om over twee jaar te winnen.” 

Jammer genoeg zit het internationale wedstrijdseizoen er op voor de paraklimmers. In tegenstelling tot andere jaren, vinden er dit jaar geen World Cup wedstrijden plaats. Nochtans groeit het aantal paraklimmers, zowel nationaal als internationaal. 

Bekijk de volledige wedstrijdresultaten hier

Foto: IFSC, Sytse van Slooten