Gezocht: toffe begeleider voor mensen met visuele beperking

Vebes Alpenkamp

Twee ogen voor vier voeten   

 

Sinds 1976 trekken wij jaarlijks met een groep blinde en slechtziende mensen, vergezeld van een enthousiaste ploeg begeleiders (vrijwilligers) op Alpenkamp naar de bergen.  We proberen er in de eerste plaats voor iedereen een echte vakantie van te maken.  

Elke dag trekken we op bergtocht.  Onze gidsen stippelen knappe wandelingen uit met een verschillende moeilijkheidsgraad zodat iedereen kan genieten van onvergetelijke bergwandelingen op ieders niveau. 

Om veilig te wandelen, hebben we minstens voor elke blinde-slechtziende een ziende begeleider mee. Hij of zij loodst zijn ‘gast’ feilloos over elk terrein en vertelt hem/haar over de omgeving, over de wandelweg en de mogelijke obstakels. Letterlijk twee ogen voor vier voeten. 

Onze groep bestaat uit een 30-tal blinde en/of slechtziende volwassenen, aangevuld met een 40 -tal vrijwilligers-stapbegeleiders aangevuld met enkele gidsen en verantwoordelijken. 

Dit jaarlijks Alpenkamp is slechts mogelijk als wij voldoende ziende medestappers bereid vinden om iets van hun vakantietijd te investeren. 

Dus ben je vrij, fit, en wil je een wellicht onvergetelijke ervaring opdoen als wandelbegeleider en vriend(in) worden van fijne mensen met een visuele handicap en toffe begeleiders, dan verwachten we je van 08 juli tot 18 juli 2024 in het Franse Châtel. 

We kunnen niet alle kosten afwentelen op de blinden en slechtzienden en vragen -daarom ook aan de vrijwilligers een bijdrage. 

Wil je meegaan, of een oefendag meedoen of verdere informatie ontvangen over dit project, zend dan een mailtje naar alpenkamp@vebes.be met je telefoonnummer, of doe een belletje 0478 62 69 12 (Doreth Swinnen). 

We kijken ernaar uit om jou als stapgeno(o)t(e) te mogen verwelkomen op onze wandelvakantie.   

 

Verantwoordelijke Alpenkamp  

VeBeS Vereniging van blinden en slechtzienden Licht en Liefde vzw 

Doreth Swinnen

 

Vebes alpenkampVebes alpenkamp

Vebes alpenkampVebes alpenkamp