Hannes Van Duysen drievoudig wereldkampioen

Hannes Van Duysen

Op het recente Wereldkampioenschap Jeugd in Seoul, Korea.

Hannes Van Duysen heeft zijn reputatie als een opmerkelijke klimmer bevestigd door voor de derde opeenvolgende keer goud te winnen. De jeugdcategorie U20 is een zeer competitieve arena, en Hannes behaalde er zowel goud in de lead categorie als brons in de categorie boulder.

Hannes Van Duysen

Dit was het laatste jaar dat Hannes Van Duysen kon deelnemen aan het wereldkampioenschap jeugd. Vanaf volgend jaar is hij te oud voor een deelname aan het jeugdkampioenschap. Daarom is het extra bijzonder dat zijn laatste deelname een derde goud op rij is.

Hannes lead

unknown.gif

Niet alleen Hannes, maar het hele Belgische team heeft blijk gegeven van opmerkelijke vaardigheden. Een teamgenoot van Hannes, die deelnam in de U18-categorie, eindigde op de 8e plaats in de discipline boulder, waarmee het succes van het Belgische team op het wereldtoneel werd benadrukt.

De toekomst blijft rooskleurig voor Hannes Van Duysen. Hij is zich ondertussen volop aan het voorbereiden om zich in het voorjaar van 2024 te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Parijs, een volgende opwindende stap in zijn klimcarrière.

Hannes klimmen