IFSC Youth World Championships 2017 gaan van start!

Foto: Kletterzentrum Innsbruck

Van 30 augustus tot 10 september vinden de IFSC Climbing Youth World Championships plaats in het Oostenrijkse Innsbruck. Gedurende 10 wedstrijddagen strijden meer dan 1300 atleten uit 65 landen voor de wereldtitel. Ook het Belgian Climbing Team neemt deel aan het grootste klimevenement ter wereld. Het is overigens de eerste keer dat een WK georganiseerd wordt volgens de nieuwe Olympische wedstrijdformule. 

Een delegatie van 20 Belgische jeugdatleten reist deze week af richting het prestigieuze Kletterzentrum Innsbruck voor de grootste wedstrijd van het jaar. De atleten nemen deel in drie verschillende disciplines: lead, boulder en/of speed. Atleten die deelnemen in alle disciplines worden opgenomen in één ranking, de zogeheten 'combined'.

Nieuw tijdens dit WK is de 'combined' finale op 9 en 10 september die georganiseerd wordt volgens de geplande wedstrijdformule van de Olympische Spelen in 2020. De atleten met de beste ranking nemen het tijdens deze finale opnieuw tegen elkaar op in een laatste lead, boulder en speed wedstrijd.

Zeven van de 20 Belgische atleten doen een gooi naar een plaatsje in de 'combined' finale. Tijdens deze finale kunnen de atleten zich tevens kwalificeren voor de Olympische Jeugdzomerspelen in 2018 in Buenos Aires. 

Wij duimen alvast voor Ferre Beirens, Elfe Claes, Nicolas Collin, Celine Cuypers, Camille De Wit, Louis Debrulle, Lucie Delcoigne, Rob Denayer, Héloïse Doumont, Lukas Franckaert, Sven Lempereur, Arno Luypaert, Harold Peeters, Laure-Anne Stevens, Cathinka Tilborghs, Charlène Tilborghs, Jasper Van Malderen, Ine Van Zegbroeck, Ties Vancraeynest en Lucie Watillon! 

Meer informatie en het volledige programma vind je hier. Volg het Belgian Climbing Team op de voet via sociale media. 

Flyer WK youth 2017