Masters of Exploration – De nieuwe Rab Khroma ski-alpinisme-collectie

Khroma Collectie Rab

[ADVERTORIAL]

Terwijl de herfst in grote delen van Europa nog even heerst, zijn de Alpen al bedekt met verse sneeuw, waardoor we weer gaan dromen van die epische poederdagen buiten de piste waar we zo van houden. Hoewel reizen en skiën deze winter naar het zich laat aanzien nog erg onzeker zijn, is dit het moment dat we plannen te maken voor nieuwe wintertrips en avonturen.

De Britse outdoor-expert Rab heeft -speciaal voor degenen die net zo graag omhoog gaan als weer naar beneden- zojuist zijn gloednieuwe toerskicollectie Khroma gelanceerd, met een compleet aanbod aan high-techproducten.

Khroma Jacket Women RabKhroma – Rabs eerste toerskicollectie

Rabs kleding en uitrusting zijn ontwikkeld om te beschermen tegen het ergste ​dat moeder natuur voor ons in petto heeft, van Rabs geboorteplaats in de Schotse Hooglanden tot onze speeltuin in de hoge berggebieden van deze wereld.

De missie van Rab met Khroma is om kledingsystemen te creëren die je in de bergen warm, droog en comfortabel houden. Dankzij zijn jarenlange vaardigheid, ervaring en kennis in het maken van bergsportkleding die onder alle omstandigheden blijft presteren, heeft Rab de deskundigheid om ook voor toerskiën geschikte kleding te maken.

Voor Rab gaat het niet om liften en pistes, maar is de beklimming net zo belangrijk als de afdaling! Rab heeft expertise daar waar klimmen skiën ontmoet, in de disciplines offpisteskiën en toerskiën. Rab weet wat je aantrekt onder de slechtste en de beste omstandigheden.

Khroma Jacket Women Rab

Wat is Khroma?

De skikledinglijn van Rab heet Khroma - afgeleid van het Griekse woord voor kleur en geïnspireerd door de studie van kleur en helderheid tegen puur witte sneeuw.

Khroma Jacket Women Rab

Voor welke activiteiten is Khroma ontworpen?

Khroma is gemaakt van hoogwaardige materialen en stoffen die het beste presteren in barre, koude en ongemakkelijke omstandigheden en in afgelegen omgevingen. Het assortiment is ontworpen voor toerskiërs en skiën op hoge bergen.

Rab Khroma Julian Bueckers

Welke technologieën gebruikt Khroma?

Khroma GTX jas en broek – voor extreem gebruik

De Khroma GTX-stijlen combineren meerdere GORE-TEX PRO-technologieën in één kledingstuk om de prestaties voor de veeleisende eindgebruiker perfect te optimaliseren. Het Rab Gore-Tex Pro-assortiment bevat een combinatie van de  best ademende en meest robuuste technologieën van het nieuwe Gore-Tex Pro. Deze GORE-TEX PRO next level-producten maken gebruik van een nieuwe oplosbaar geverfde, geweven nylon 6 micro grid binnenstof die de ecologische voetafdruk aanzienlijk verbetert (dankzij een 47% verbeterd waterverbruik).

Gore-Tex Pro Most Breathable Technology vermindert vochtopbouw en verbetert de droogtijd van de basislaag, waardoor onder meer omstandigheden een hoger comfort wordt geboden.

Gore-Tex Pro Most Rugged Technology is gemaakt voor de zwaarste omstandigheden en beschermt niet alleen tegen de elementen, maar ook tegen slijtage door rotsen en ijs.

Khroma Kinetic Jacket & Pants - een doorbraak in kledingtechnologie

Ontwikkeld om alle voordelen van een softshell perfect te combineren met de bescherming van een hardshell, kwam de inspiratie voor het Kinetic-assortiment van Rab rechtstreeks van de stof waarvan het is gemaakt - Rabs eigen Proflex. De waterdichte laag bestaat uit een zeer flexibel hydrofiel membraan dat tussen twee uiterst elastische stoffen is geplaatst. Het voert zweet en vocht snel af, terwijl de buitenkant je beschermt tegen de elementen. Met een waterdichtheid van 20.000 mm en een ademend vermogen van 30.000 g/m2/24 uur, houdt deze kleding je comfortabel, hoe lang en intens je dag op de berghellingen ook is.

Fredrikson