MELD JE AAN VOOR DE OPLEIDING TOT INSTRUCTOR MOUNTAIN WALKING & TREKKING

IMWT

In het najaar van 2021 gaat de opleiding tot Instructor Mountain Walking & Trekking voor de vierde keer van start. Deze intense cursus leidt je op tot begeleider van bergwandeltochten in zomerse omstandigheden.

Na deze opleiding kun je je als vrijwillige begeleider of lesgever inzetten in de club- en federatiewerking. De nieuwe cursus gaat van start in de periode september-oktober 2021.

Hoe meld je je aan voor deze opleiding?

Infomomenten op 3 en 5 februari 2021

Begeleider worden in het bergwandelen, het lijkt je wel iets. Maar wat houdt het juist in om begeleider te worden? Over welke troeven dient een goede begeleider te beschikken?
We lichten dat graag voor je toe in een digitale infosessie.

Wat komt aan bod?

• Het palmares: inhoud en uitleg hoe dit document in te vullen
  • Motivatie: hoe opstellen, wat willen we graag van je weten en waarom
  • Intakegesprek: wat mag je verwachten van dit gesprek met de begeleiders uit de cursus
  • Toelatingsproef: datum, inhoud, verwachte kennis en kunde
  • Eigenlijke opleiding: inhoud cursus IMWT

We willen graag ingaan op de voorkennis en kunde die je dient te bezitten als kandidaat aspirant. Verder wordt een beeld geschept van je taak als begeleider, van je bekommernissen, van de verwachtingen.
Infomomenten worden digitaal georganiseerd. Inschrijven voor deze infomomenten is verplicht.

Meld je aan via dit formulier.

Insturen palmares

Uiterlijk 5 maart 2021 dienen wij alle palmaressen te ontvangen, opgesteld aan de hand van de toelichting gedaan op het infomoment. Dit palmares wordt samen met de motivatietekst gestuurd naar wendy.saerens@klimenbergsportfederatie.be.

Je wordt uitgenodigd op een individueel gesprek met de begeleiders ter bespreking van je palmares.

Toelatingsproef 17-19 september 2021

Na goedkeuring palmares en positief intakegesprek heb je de mogelijkheid om in te schrijven voor de toelatingsproef tot uiterlijk 16/04/2021.