Nieuw in de webshop: “start to via ferrata – inspiratie en technieken”

Start to via ferrata

Steeds vaker kom je in berggebieden passages tegen die met een staalkabel beveiligd zijn. Vaak om technische passages te overwinnen met valgevaar. Als het over langere trajecten gaat, dan spreken we van ‘via ferrata’ (in Italiaanse en Franstalige regio’s) of ‘Klettersteig’ (in Duitstalige regio’s). 

In de Alpen zijn er intussen meer dan 850 via ferrata’s en daar komen er elk jaar nieuwe bij! Steeds meer bergsporters kiezen ervoor. Via ferrata maakt indrukwekkende wanden en grillige bergtoppen bereikbaar voor ‘gewone’ klimmers en wandelaars, maar is zeker niet zonder risico’s.

Daarom werkte KBF een nieuwe leerlijn uit: de opleiding tot zelfstandig ferratista. Deze opleiding kun je bij verschillende KBF-clubs volgen. Meer informatie over deze opleiding, vind je hier

Daarnaast verschijnt deze maand ook het nieuwe handboek “Start to via ferrata: inspiratie en technieken”. Dit boek wil je de basis touw- en zekeringstechnieken bijbrengen en zoomt in op risicomanagement bij via ferrata. Maar bovenal willen we je met dit handboek goesting doen krijgen om deze discipline te ontdekken! Naast de theorie, bevat dit boek ook alle relevante informatie over de via ferrata’s in België die vrij toegankelijk zijn voor KBF-leden. 

Je kunt het boek nu al bestellen in onze webshop voor € 21. Vanaf 12 februari is het boek leverbaar, reken een week extra voor de verzending.

Kun je niet wachten? Dan is het boek ook exclusief verkrijgbaar op de KBF-stand op Mount Expo